1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ammuntavälikohtaus Libanonin ja Israelin rajalla - israelilainen sotilas kuoli

Libanonin armeija on ampunut Israelin puolelle rajaa. Israel vahvistaa nyt, että yksi sen sotilas kuoli ammuskelussa.

Libanonin armeijan tarkka-ampuja ampui sunnuntaina Israelin sotilaan kuoliaaksi maiden välisellä rajalla, Rosh Hanikran rajanylitysasemalla. YK:n rauhanturvajoukko UNIFIL kertoo, että se työskentelee molempien osapuolten kanssa, jotta välikohtaus ei saisi tilannetta kiristymään ja johtaisi kostotoimiin.

Israelin armeijan mukaan Libanonin tarkka-ampuja oli avannut tulen kohti israelilaista sotilasajoneuvoa, joka ajoi lähellä rajaa. Libanonin armeija ei ole kertonut mitään tapauksen motiivista tai yksityiskohdista.

Israel on esittänyt vastalauseensa "Israelin suvereniteetin törkeästä rikkomisesta" YK:n rauhanturvajoukoille. Se on myös lisännyt valmiuttaan raja-alueella, jossa ampumavälikohtaus tapahtui.

– Emme salli väkivaltaa Israelin valtiota vastaan, ja säilytämme oikeuden harjoittaa itsepuolustusta niitä vastaan, jotka syyllistyvät iskuihin Israelia ja sen kansalaisia vastaan, asevoimien tiedottaja Peter Lerner sanoo.

Israel taisteli Libanonin iranilaismielistä Hizbollah-liikettä vastaan Libanonissa vuonna 2006. Kuukauden kestäneessä konfliktissa kuoli 1 200 libanonilaista ja 160 israelilaista.