Soini lahjustuomion saaneesta Olavi Loukosta: "Kummallista, jos ei tule seuraamuksia"

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä (kok) esitti, että tekniselle johtajalle Olavi Loukolle ei tule minkäänlaisia seuraamuksia lahjusrikkomuksesta. Kaupunginhallitus päättää asiasta tänään.

Kotimaa
Olavi Louko
Espoon teknisen toimen johtaja Olavi Louko.Outi Pukkila / Yle

Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Timo Soini (ps) toivoo, että kaupungin teknisen toimen johtaja Olavi Louko saisi jonkinlaisen kurinpitoseuraamuksen lahjustuomionsa johdosta.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä (kok) esittää tänään kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että asian annettaisiin olla. Timo Soini puolestaan haluaisi jutun valtuuston käsittelyyn. Loukon mahdollisesta rangaistuksesta päätettäisiin siinä tapauksessa tammikuussa.

– Kovasti kummalliselta tuntuisi, jos mitään seuraamuksia ei tulisi, Soini sanoo.

Loukon hovioikeudelta saama sakkotuomio tuli viime viikolla lainvoimaiseksi, kun korkein oikeus ei myöntänyt Loukolle valituslupaa.

7 500 euron sakkotuomio tuli rakennusliikkeiden maksamista virkamatkoista Lappiin, joista Louko ja hänen puolisonsa saivat taloudellista hyötyä.

Espoon kaupungin lakiasiainjohtaja Timo Kuismin on arvioinut, että Loukolle voidaan antaa varoitus, mutta lahjustuomio ei riitä irtisanomiseen.

– On selvää, että kun tulee lainvoimainen tuomio lahjusrikkomuksesta, vaikka se onkin sakkotuomio, asia on vakava, Soini sanoo.