Hyppää sisältöön

Helsingin valtuustossa 6 tuppisuuta - 14 istui kaikissa kokouksissa

Kuusi valtuutettua ei käyttänyt yhtään puheenvuoroa Helsingin kaupunginvaltuustossa tänä vuonna. Neljätoista valtuutettua puolestaan puhui enemmän tai vähemmän ja osallistui jokaikiseen kokoukseen.

Helsingin kaupunginvaltuusto kokouksessa vuonna 2013. Kuva: Yle

Ahkerin sanankäyttäjä Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksissa on tänä vuonna ollut SKP:n Yrjö Hakanen. Hän käytti puheaikaa yhteensä muutaman sekunnin päälle 4 tuntia 41 minuuttia.

Kauas taakse jäi SDP:n Thomas Wallgren vajaalla puolellatoista tunnilla. Vasemmistoliiton Sirpa Puhakka oli äänessä runsaan tunnin.

Kuusi äänetöntä osanottajaa

Toista ääripäätä edustivat vaiti pysytelleet Vihreiden Jussi Chydenius ja Mari Puoskari, Kokoomuksen Pekka Majuri ja Jan Vapaavuori sekä SDP:n Jukka Järvinen ja RKP:n Nils Torvalds (myös europarlamentaarikko).

Puoskarin vaitonaisuutta selittää se, että hän on valtuuston puheenjohtaja.

Tilastokummajainen oli Perussuomalaisten Tom Packalén, jolle kirjattiin puhetta yhteensä kaksi sekuntia.

Puhetta riitti lähes 42 tuntia

Valtuutettujen puheenvuorot kestivät yhteensä lähes 42 tuntia. Kokoomuksen valtuutetut käyttivät ajasta runsaan viidenneksen. SKP:n ainoan valtuutetun osuus oli reilu kymmenes kokonaisajasta.

Punavihreäksi luettavan puolueryhmittymän eli SDP:n, Vihreiden, Vasemmistoliiton ja SKP:n valtuutettujen puheaika oli 55 prosenttia puheajasta.

Neljätoista ahkeraa kokoustajaa

Helsingin kaupunginvaltuustolla oli 20 kokousta. Ahkerimmin niissä kävi neljätoista valtuuttettua, jotka istuivat jokaikisessä kokouksessa.

Tässä lista: Kokoomus Matti Niiranen, Ulla-Maija Urho, Terhi Koulumies, Harry Bogomoloff, Risto Rautava, Matti Enroth ja Fatbardhe Hetemaj; Vihreät Leo Stranius, Tuuli Kousa ja Suzan Ikävalko; Keskusta Terhi Peltokorpi; KD Mika Ebeling; RKP Björn Månsson.

Ministerit olivat kiireisiä

Nils Torvalds osallistui vain yhteen kokoukseen. Hän tosin aloitti valtuutettuna syyskuun alkupuolella, mutta kokouksiakin olisi kyllä ollut tarjolla tukuittain vielä loppuvuodesta.

Toinen RKP:n valtuutettu Astrid Thors lopetti elokuussa, mutta ei ollut siihen mennessäkään käynyt kuin seitsemässä kokouksessa.

Vihreiden Jussi Chydenius on selittänyt 7,5 puolta läsnäoloaan paljolla työmatkustelulla.

Eivät Kokoomuksen Jan Vapaavuori ja Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäkikään ehtineet ministerikiireiltään kuin12,5 kokoukseen.

Katso tilasto Svenska Ylen artikkelista.

Tiedot järjestyksessä: ledamot/jäsen - parti/puolue - taltid/puheaika - möten/kokoukset - taltid/möte - puheaika/kokous.

Puolueet: FKP = SKP, SFP = RKP, SDP = SDP, VF = Vasemmistoliitto, Saml = Kokoomus, KD = Kristillisdemokraatit, Gröna = Vihreät, C = Keskusta, Sannf = Perussuomalaiset

Juttua korjattu 17.12. klo 12. RKP ei kuulu punavihreään puolueryhmittymään vaan SKP.