1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suomalaiset googlasivat Robinia ja Cheekiä

Suomalaiset tekevät noin 30 miljoonaa Google-hakua joka päivä. Nousevia hakusanoja olivat tänä vuonna muun muassa Danske Bank, Netflix ja Zalando.

Kotimaan uutiset
Robin lavalla Riihimäellä kesäkuussa 2013.
Robin lavalla Riihimäellä kesäkuussa 2013.Miki Wallenius / Yle

Laulaja Robin on jälleen suomalaisten eniten Googlesta hakema henkilö. Robin oli vuoden haetuin henkilö myös viime vuonna. Toiseksi haetuin julkisuuden henkilö oli tänä vuonna räppäri Cheek.

Suomalaiset hakivat Googlen kautta tietoa muun muassa Danske Bankista, videopalvelu Netflixistä, jääkiekon Liigasta ja ulkomaisista verkkokaupoista, kuten Zalandosta. Googlen mukaan nämä haut ovat vuoden nousevia puheenaiheita. Danske Bank arvelee päässeensä listalle, koska se vaihtoi vuodenvaihteessa nimensä Sampo Pankista nykymuotoon.

Kaikkein käytetyin hakusana oli tänäkin vuonna Facebook. Muita suosituimpia hakusanoja olivat muun muassa molemmat iltapäivälehdet, videopalvelu YouTube ja hakukone Google itse.

Poliitikoista eniten haettiin perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinia. Urheilijoista puheenaiheiksi ja Google-hakujen kärkeen nousivat etenkin freestylehiihtäjä Pekka Hyysalo ja pikajuoksija Oscar Pistorius.

Vuoden haetuin resepti oli viime vuoden puhutuimpien reseptien kärjessä ollut avokadopasta, jota seurasivat perinteisemmät kaalilaatikko ja makaronilaatikko. Nousevia reseptihakuja olivat muun muassa pulled pork eli revitty possu, risotto ja cupcakes eli kuppikakut.

Googlen mukaan suomalaiset tekevät noin 30 miljoonaa hakua joka päivä. Vuosi sitten määrä oli noin 25 miljoonaa hakua päivässä.

Google julkistaa maailmanlaajuiset listat vuoden suosituimmista hauista huomenna tiistaina täällä (siirryt toiseen palveluun).

Päivitetty 17.12. klo 10.20: Lisätty Danske Bankin kommentti omasta sijoituksestaan listalla.

Lue seuraavaksi