Varkaat iskivät joulumarkkinoille – saalis kransseista kuusiin

Kokkolan vanhankaupungin joulumarkkinoiden loppumetreillä sattui tänä vuonna ikävä käänne. Markkinoille iskeneiden varkaiden matkaan lähti yhden yö aikana erilaisia joulukoristeita. Suuri kävijämäärä kuitenkin paikkasi tapauksesta aiheutunutta mielipahaa.

Kotimaa
Kuvassa vanhankaupunginjoulumarkkinat.
Raila Paavola / Yle

Kokkolan vanhankaupungin markkinoilla kävi torstain ja perjantain välisenä yönä varkaita, jotka saivat saaliikseen joulukoristeita, esimerkiksi kransseja ja tonttukoristeita. Sen lisäksi varkaat veivät kojujen ulkopuolella olleita painavia valokuusia.

Turvallisuutta parannettiin tapauksen jälkeen yövartiolla. Ensi vuonna markkinoilla kiinnitetään entistä enemmän huomiota turvallisuuteen.

– Vielä viime vuonna markkinoilla oli jatkuva valvonta. Meidän täytyy pohtia, joudutaanko tähän palamaan ja miten se onnistuu, kertoo Mari Keiski Kokkolan Matkailusta.

Voroista huolimatta hyvä vuosi

Varkaiden matkaan lähti kuitenkin suhteellisen vähän tavaraa, lähinnä se oli sellaista pientä ilkivaltaa. 

Mari Keiski, Kokkolan Matkailu

Yhdeksän päivän markkinat houkuttelivat enemmän asiakkaita kuin viime vuonna. Järjestäjät ovat ikävästä käänteestä huolimatta tyytyväisiä markkinoihin.

– Varkaiden matkaan lähti kuitenkin suhteellisen vähän tavaraa, lähinnä se oli sellaista pientä ilkivaltaa. Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli tänä vuonna onnistunut, Keiski sanoo.

Sunnuntaina päättyneillä joulumarkkinoilla oli tarjolla käsitöitä, kotiteollisuustuotteita ja ruokaa. Kokkolan lisäksi myyjiä oli muun muassa Lestijärveltä ja Evijärveltä.