SAK harkitsisi kilometriveroa

SAK haluaa, että verovapaat kilometrikorvaukset ja työmatkavähennysjärjestelmä yhdistetään kokonaisuudeksi kilometriveron kanssa.

Kotimaa

Työmarkkinakeskusjärjestö SAK sanoo suhtautuvansa kilometriveroon myönteisesti, kunhan verotuksessa otetaan huomioon myös työssään autoa tarvitsevat.

SAK:n elinkeinojohtajan Matti Tukiaisen mukaan kilometrivero tarjoaa mahdollisuuden tehokkaampaan ja oikeudenmukaisempaan liikenneverotukseen.

– SAK edellyttää, että verovapaat kilometrikorvaukset ja työmatkavähennysjärjestelmä yhdistetään kokonaisuudeksi kilometriveron kanssa. Nämä työn tekemisen kannustimet tulee säilyttää vähintään nykyisellä tasolla, Tukiainen linjaa järjestön lähettämässä tiedotteessa.

Tukiainen huomauttaa myös, että etenkin pääkaupunkiseudulla joukkoliikennettä pitäisi kehittää, koska maksut olisivat siellä todennäköisesti muuta maata korkeampia.

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä esitti tänään maanantaina auto- ja ajoneuvoverojen korvaamista kilometriverolla. Satelliittipaikannukseen perustuvan kilometriveron määrä vaihtelisi sen mukaan, millä alueella auto liikkuu ja minkälaisia hiilidioksidipäästöjä aiheutetaan.