1. yle.fi
  2. Uutiset

Elo jatkuu Tornion linja-autoasemalla kuten ennenkin

Uuden matkakeskuksen avaaminen Ruotsin puolelle on aiheuttanut hämmennystä länsirajalla. Asiakkaat ovat olleet epätietoisia siitä, onko matkahuoltokin jo muuttanut uuteen matkakeskukseen. Myös linja-autojen lähtöpaikasta on ollut epävarmuutta.

linja-autoasemat
Matkahuolto, asiamies
Karoliina Haapakoski / Yle

Tornion matkahuoltoasiamies Pirkko Jukkolan mukaan asiakkaat ovat olleet epätietoisia siitä, onko matkahuoltokin jo muuttanut Ruotsin puolella sijaitsevaan uuteen matkakeskukseen. Myös linja-autojen lähtöpaikasta on ollut epävarmuutta. Jukkola korostaa, että linja-autoaseman toiminnan kannalta mikään ei ole muuttunut.

– Ihmiset ovat kovasti kyselleet, että missä me ollaan ja mistä meidät löytää. Mutta täällähän me ollaan ihan samassa paikassa missä ennenkin, Jukkola sanoo.

Myös linja-autojen lähtöpaikasta on ollut epävarmuutta.

– Sitä ollaan myös yritetty kertoa, että mikään ei ole vielä muuttunut inja-autoliikenteenkään osalta. Linja-autot ,jotka ovat tähänkin asti lähteneet Haaparannalta lähtevät sieltä nytkin. Mutta ne, jotka ei ole lähteneet Haaparannalta, lähtevät Tornion linja-autoasemalta kuten tähänkin asti, Jukkola selventää.

Matkahuolto ja linja-autoliikenne siirtyvät Tornion ja Haaparannan yhteiseen matkakeskukseen vasta maaliskuun alusta lähtien.

Lue seuraavaksi