1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

SaiPa-huuma yltyy – Sonnin nimeksi tuli Koho

SaiPan jääkiekkomenestys innoitti maitotilallista nimeämään lauantaiaamulla syntyneen sonni-vasikan SaiPan pitkäaikaisen kapteenin Ville Kohon mukaan. Parikkalalaiselta Ilkka Lötjöseltä tämä oli kunnianosoitus suosikkijoukkuettaan kohtaan.

urheilu
Koho-sonni.
Ilkka Lötjönen

– Tässä on tätä SaiPa-huumaa koettu, kuultu ja oltu muutamassa pelissä paikan päällä, viimeksi perjantain HIFK-pelissä, kertoo parikkalalaisen maitotilan isäntä Ilkka Lötjönen.

Koen tämän omalta osaltani kunnianosoitukseksi SaiPaa ja kippari-Kohoa kohtaan.

Ilkka Lötjönen

Lötjönen sai viime viikoilla ajatuksen nimetä syntymäisillään olevan vasikan niin, että pienokaisen nimi liittyy jotenkin SaiPaan.

Nimen piti alkaa K-kirjaimella, koska maitotiloja suositellaan nimeämään tänä vuonna syntyneet vasikkansa K-alkuisiksi. Alkukirjaimet vaihtuvat vuosittain. Lauantaiaamuna syntyneellä vasikalla oli nimi jo valmiina.

Lötjönen kertoo olevansa urheilu- ja SaiPa-mies henkeen ja vereen. Pitkään SaiPan riveissä pelannut ja joukkueen pitkäaikainen kapteeni ansaitsee hänen mielestään myös oman nimikkosonninsa.

– Tämä on hieno joukkue ja hallissa on ollut niin hieno fiilis. Koen tämän omalta osaltani kunnianosoitukseksi SaiPaa ja kippari-Kohoa kohtaan, Lötjönen kertoo.

Koho-sonnin tie vie teurastamolle

Lötjönen kasvattaa maitotilallaan sonneja vain niiden elämän alkutaipaleella. Koho on jo ilmoitettu poislähteväksi, mutta saattaa olla, että pikkusonni saa viettää Parikkalassa ensimmäiset kuukautensa.

– Tällä hetkellä jonot ovat niin pitkiä, että viimeksi sonni lähti meiltä kolmen kuukauden ikäisenä. Koho-sonni lähtee meiltä todennököisesti play off -kauden aikaan, Lötjönen arvelee.

Kohon tie Parikkalasta vie mitä todennäköisimmin Pohjois-Karjalaan, Etelä-Savoon tai jopa Pohjois-Savoon Kuopion seudulle.

– Siellä saa KalPa tuntea mitä Etelä-Karjalasta tulee, laukoo Lötjönen.

Koho-sonni kasvatetaan siirron jälkeen täysikokoiseksi, jonka jälkeen se päätyy teurastamoon.

Lue seuraavaksi