Koe uusi yle.fi

STX myy telakkansa Raumalle?

Telakkayhtiö STX:n ja Rauman kaupungin sopimusneuvottelut Rauman-telakan myymisestä Rauman kaupungille ovat sujuneet myönteisesti. Rauma haluaa ostaa koko telakan alueen koneineen ja laitureineen kaikkineen.

talous
STX:n työntekijä hitsaa telakalla.
Yle

Rauman ja telakkayhtiö STX:n neuvottelut Raumalla sijaitsevan telakan myymisestä Rauman kaupungille ovat edenneet hyvässä hengessä.

STX Finland Oy:n hallitus on suhtautunut myönteisesti Rauman kaupungin joulukuun laussa jättämään tarjoukseen telakka-alueen kaupasta. Tarjous on ollut STX:n hallituksen käsittelyssä ja sen pohjalta on aloitettu tarkemmat neuvottelut. Neuvottelut jatkuvat ainakin tammikuulle.

Kaupungin jättämässä tarjouksessa kaupan kohteena on STX Finland Oy:n omistaman Rauman-telakan koko maa-alue. Kauppa sisältäisi myös laiturit ja altaan sekä muut vesirakenteet sekä alueella sijaitsevat rakennukset ja laitteet. Kauppaan kuuluisi myös alueella oleva irtain omaisuus.

Sopimukseen jo vuoden alkupuolella?

Rauman kaupunki kertoo, että esisopimuksen syntymiseksi on vielä paljon selvitettävää ja neuvoteltavaa. Yhteisymmärrykseen täytyisi päästä esimerkiksi siitä, miten olemassaolevat luvat, liittymät ja sopimukset siirtyisivät kaupungille.

Jos neuvottelut etenevät suunnitellussa aikataulussa, esisopimus voisi tulla jo 13. tammikuuta Rauman kaupunginhallituksen käsittelyyn. Kaupunkia sitovaksi esisopimus tulee lainvoimaisella kaupunginvaltuuston päätöksellä. Kaupunginvaltuuston käsittelyssä sopimusasia olisi 20. tammikuuta 2014.

STX ilmoitti syyskuussa sulkevansa Rauman-telakan nykymuodossaan. Rauman kaupunki on sen jälkeen toiminut aktiivisesti saadakseen alueen kaupungin haltuun. Tavoitteena on kehittää alueelle kannattavaa liiketoimintaa yhteistyössä Rauman seudun yritysten kanssa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hiilidioksidipäästöt

Päästötutkimuksen tiedoista ja motiiveista nousi väittely – Tutkija: Minulla on etiikka ja ammattitaito

Työelämä

Tabu tai ainakin noloa tunnustaa – isolla osalla suomalaisista on tylsää töissä

Puoli seitsemän

Nämä ovat suomen kielen vaikeimmat sanat – ne tietää jokainen bussimatkustaja

Vaakakapina

Kun syömishäiriö söi seksuaalisuuden