Poliisi vahvisti Kittilän tutkintapyynnön

Levi Ski Resortin tapaukseen liittyvä tutkintapyyntö on jätetty Lapin poliisilaitokselle. Asiaa tutkii rikoskomisario Pekka Mäkelä, kertoo komisario Veijo Anunti Peräpohjolan poliisilaitokselta. Koska Kittilä kuuluu Peräpohjolan alueelle, ihmeteltiin sitä, ettei tutkintapyyntöä Levi Ski Resortin entisestä toimitusjohtajasta löytynyt maanantaina alueen poliisilaitokselta.

Kotimaa
Kittilän kunnantalo
Raimo Torikka / Yle

Kittilän kunnanvaltuutetut ovat saaneet maanantainta selvityksen Levi Ski Resortin entiseen toimitusjohtajaan liittyvästä luottamuspulasta, kertoo Kittilän kunnanjohtaja Anna Mäkelä.

Levin matkailukeskus Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne kertoo, että Levi Ski Resortin omistajat Levin matkailukeskus Oy ja Kittilän kunta ovat laatineet poliisille tutkintapyynnön koskien Jouni Palosaaren toimintaa.

Rinteen mukaan kyseessä on Levi Ski Resortin hallituksessa Palosaarta kohtaan tullut luottamuspula liittyen miljoonien eurojen hissihankkeeseen Levillä. Tutkintapyyntö on tehty ennen itsenäisyyspäivää, Antti Rinne muistelee.

Kittilän kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Kurula kertoo, ettei tutkintapyyntöä ole käsitelty kunnanhallituksessa. Hänen mukaansa tutkintapyynnön on tehnyt kunnan puolesta Anna Mäkelä.

Kunnanjohtaja ei halunnut kommentoida tutkintapyyntöasiaa Yle Lapille. Kittilän kunnan päättäjät ovat muutenkin olleet hyvin vaitonaisia tutkintapyyntöön liittyen.