Momentin toiminta jatkuu eri puolilla Lappeenrantaa

Rahanpuutteessa suljettavalle Raatimiehenkadun tilalle on löytynyt korvaavia paikkoja. Osa toimintamuodoista saattaa vaihtua - niin kuin pitääkin.

Asiointitulkkauspalvelujen kysyntä on kasvanut maahanmuuton myötä. Kuva: YLE

Monikulttuurinen Momentti-palvelukeskus on saanut uusia toimintatiloja Lappeenrannasta. Ryhmätoimintaa voidaan järjestää monissa kaupungin tiloissa sen jälkeen, kun Raatimiehenkadun tila jää vuodenvaihteessa pois käytöstä  vuokrarahojen puuttuessa.

Raatimiehenkadun tilat on maksanut päättyvä Matti-projekti. Sen toimintoihin Ely-keskus on myöntänyt vielä neljäksi kuukaudeksi aikaisempien vuosien käyttämättä jääneitä varoja.

 Ely-keskukselta odotetaan alkuvuodesta tukilinjauksia ensi vuonna alkavalle uudelle EU:n ohjelmakaudelle. Sen jälkeen päästään suunnittelemaan uusia hakemuksia maahanmuuttajatyötä varten.

Jäljellä olevilla varoilla voidaan vielä maksaa palkkaa Lap-tuotesäätiön projektipäällikölle ja työnetsijälle.

- Samoin kehitetään Eksoten sähköisiä palveluita. Näitä ovat maahanmuuttajien internet-sivut, internetin ystävä- ja tukihenkilötoiminta sekä opastusvideoiden teko lomakkeiden täyttöä varten eri kielillä, kertoo projektipäällikkö Anna Hallikainen Lap-tuotteelta.

Maakunnan yhteistyöryhmä MYR ei puoltanut rahaa uudelle Matti 2 -hankkeelle.

Eksoten maahanmuuttotyön koordinaattori Merja Heino-Kukkurainen muistuttaa, että moni Matti-hankkeen aikana luotu toiminta jatkuu esimerkiksi yhdistysten voimin.

- Olemme pyrkineetkin siihen, että kolmannen sektorin toiminta vahvistuisi sen sijaan, että työtä tehtäisiin viranomaisvetoisesti, sanoo Heino-Kukkurainen.