Kauppiaskadun liikennesuunnitelmat hallituksen puntaroitavaksi

Turun kaupunginhallitus etsii ratkaisua uuden Kirjastosillan kevyen liikenteen järjestelyihin. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta ehti tyrmätä muutossuunnitelmat, mutta osa hallituksen jäsenistä vaatii uutta harkintaa.

johtoryhmät
Näkymä Kauppiaskadulta.
Kädenvääntö Kauppiaskadun liikennejärjestelyistä siirtyy kaupunginhallitukseen.YLE / Kalle Talonen

Turun uuden Kirjastosillan jatkoyhteyksiin liittyvät Kauppiaskadun liikennejärjestelyt siirtyvät kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Arve (kok.) pitää selvänä, että asia tulee listalle tiistain kokouksessa. Myös vihreiden kaupunginhallituksen jäsen Katri Sarlund aikoo ehdottaa käsittelyä, jos kukaan muu ei sitä tee.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta ehti viime viikolla hylätä suunnitelmat Kauppiaskadun muuttamisesta kaksisuuntaiseksi Börsin korttelin osalta. Se tyrmäsi myös kauppatorin kohdalle kaavaillun uuden pyöräkäistan toteutuksen.

Johtokunnan enemmistö piti uusia ratkaisuja vaarallisina. Kaupunginhallituksella on kuitenkin niin halutessaan mahdollisuus ottaa asia käsittelyynsä.

Minna Arve korostaa, että jotakin uuden silllan jatkoyhteyksien parantamiseksi pitää tehdä. Vähimmäisvaatimus on kaksisuuntaisen pyöräilyn mahdollistaminen Börsin korttelin osalta. Myös Katri Sarlund on samoilla linjoilla. Hänen mielestään pyöräilijöiden kannalta vaarallisempi ratkaisu on olla tekemättä mitään.