1. yle.fi
  2. Uutiset

Pussy Riot -aktivisti viettää lopun vankeusaikansa sairaalassa

Nadezda Tolokonnikova on ollut kahteen otteeseen syömälakossa ja kertoo joutuneensa vankilassa vartijoiden väkivallan kohteeksi.

Ulkomaat

Vangittu Pussy Riot -performanssiyhtyeen laulaja Nadezda Tolokonnikova viettää loput vankeusajastaan Krasnojarskin kaupungin sairaalassa, kertoo uutistoimisto RIA-Novosti. Uutistoimisto on saanut tietonsa vankilavirkailijoilta.

Tolokonnikovan kahden vuoden vankeusrangaistus umpeutuu maaliskuussa.

Tolokonnikova siirrettiin loka-marraskuussa Mordvan tasavallassa sijaitsevasta työleiristä Siperiaan. Mordvassa hän oli kahteen otteeseen syömälakossa vastalauseena kohtelulleen.

Tolokonnikova kertoo, että hän joutui tekemään ompelutyötä 17 tuntia päivässä, eikä hänen annettu levätä edes viikonloppuisin. Hän kertoi saaneensa vammoja työssään ja joutuneensa jatkuvasti vartijoiden väkivallan kohteeksi.

Tolokonnikova aloitti syömälakon syyskuussa, mutta joutui lopettamaan sen terveysongelmien vuoksi.

Uuden syömälakon hän aloitti lokakuussa. Muutamaa päivää myöhemmin viranomaiset päättivät siirtää hänet toiseen laitokseen.

Siirron määränpäästä ei annettu tietoja, joten Tolokonnikova oli siirron aikana kateissa myös omaisiltaan lähes kuukauden. Venäjän ihmisoikeusaktivistien mukaan on tavanomaista, että maan vankilaviranomaiset kostavat tällä tavoin vangille hänen tekemänsä valitukset.

Viranomaiset kiistävät, että Kremlin tunnettua kriitikkoa olisi kohdeltu huonosti.

Lue seuraavaksi