1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kotkassa uhka uudesta koululakosta

Karhuvuoren koulun vanhempainneuvosto pohtii keinoja saada lapset pois Jylpyltä, jossa on sisätilaongelmia. Lakkoa pidetään vaihtoehtona, ellei Kotkan kaupunki reagoi ongelmiin.

Kotimaan uutiset
Koululaisia ruokalassa
Juha Korhonen / Yle

Kotkan Karhuvuoren koulun vanhemmat uhkaavat uudella koululakolla. Karhuvuoren koulun oppilaat siirrettiin sisäilmaongelmien vuoksi väistötiloihin ammattikorkeakoulun tiloihin Jylpylle, jossa on myös ollut sisäilmaongelmia. Oppilaat ja opettajat ovat oireilleet, mutta opetus jatkuu Jylpyllä. Sisäilmaa tutkitaan parhaillaan ja tuloksia odotellaan tammikuussa.

Vanhempainneuvoston yhteyshenkilö Päivi Partiainen sanoo, että lakkoilemista on harkittava, ellei kaupunki siirrä oppilaita terveelliseen opiskeluympäristöön.

- Täytyy pohtia järeämpiä keinoja. Yhden kerran jo lakkoiltiin ja saatiin mitä haluttiin. Täytyy pohtia sitä vaihtoehtoa. Katsotaan joululoman jälkeen uudestaan missä mennään. Toivotaan, että kaupunki ottaa tosissaan tämän asian, Partiainen toteaa.

Karhuvuoren koulun oppilaat olivat päivän lakossa marraskuussa. Kaupunki lupasi silloin pitää tiedotustilaisuuden, jossa tilannetta selvitetään vanhemmille. Kaupunki lupasi rakentaa uuden koulun, mutta vanhempien vaatimia parakkeja ei luvattu tilapäisratkaisuksi. Kaupungin mukaan parakkien hankkiminen kestäisi liian kauan.

- Meneehän parakkien hankkimisessa aikaa, jos asialle ei mitään tehdä. Olemme kuulleet, ettei siihen mene niin pitkään, onhan niitä parakkeja. Se on enemmän tahtokysymys, Partiainen sanoo.

- Toivomme, että lapset saisivat turvallisen ja terveellisen kouluympäristön. Kaupungin täytyy järjestää terveellinen paikka, jossa opiskella.

Partiainen ei ole tyytyväinen myöskään koulun toimintaan. Vanhempainneuvoston jäseniä kokoontui neuvottelemaan tilanteesta maanantaina. He aikovat vaatia kouluterveydenhuollolta, että koulussa tehdään oppilaille oirekysely.

Vanhemmat tekivät aiemmin kantelun aluehallintovirastolle. Kotkan kaupunki antoi kanteluun vastineen, johon vanhempainneuvosto valmistelee parhaillaan omaa vastaustaan.

Lue seuraavaksi