Koe uusi yle.fi

Matkahuollon piparikampanja meni murusiksi

Moni linja-automatkustaja joutui tänään pettymään Matkahuollon lippukampanjan takia. Matkahuolto järjesti markkinointitempauksen, jossa bussiin piti päästä ilmaiseksi itse leivotulla piparilipulla. Jyväskylän Matkakeskuksella oli aamulla satojen ihmisten jono, mutta ilmaisia lippuja annettiinkin vain kahdellekymmenelle ensimmäiselle.

Kotimaa
Piparkakkuja, joihin on koristeltu matkalipun tiedot.
Jarkko Riikonen / Yle
Piparkakkuja, joihin on koristeltu matkalipun tiedot.
Jyväskylässä kymmenet linja-automatkustajat pettyivät, kun pipariliput loppuivat.

Jyväskylän Matkakeskuksella ihmisten leipoimat pipariliput menettivät arvonsa muutamassa minuutissa. Turhautuminen purkautui yhtä nopeasti: yksi matkalippua jonottanut mies tunki itsensä lipunmyyntihalliin, toivotti hyvää joulua ja murensi piparinsa lattialle.

Ensimmäinen pipari meni vielä pieleen eli menin sitten hankkimaan uudet aineet ja leivoin uuden taikinan.

Airi Aartolahti

Moni oli nähnyt piparilippunsa eteen paljon vaivaa.

– Ensin menet hakemaan tarpeet ja leivot taikinan. Ja ensimmäinen pipari meni vielä pieleen eli menin sitten hankkimaan uudet aineet ja leivoin uuden taikinan, kertoo lippua jonottanut Airi Aartolahti.

– Leivoin eilen illalla vielä kymmenen aikaan linja-autopiparia Matkahuollolle, ja tänään heräsin kuudelta, jotta saisin ilmaisen lipun Helsinkiin. Viisi ihmistä oli jonossa edellä, kun lippuluukulle laitettiin lappu. Taidan ihan protestiksi ostaa matkalipun Helsinkiin VR:ltä, kertoo puolestaan jyväskyläläinen Minna.

Kampanjan ehdot epäselviä monelle

Matkahuolto oli luvannut, että tiistaina itse leivotunpiparkakun voi vaihtaa oikeaan matkalippuun, kunhan piparista selviää matkan lähtöpaikka ja määränpää sekä pipari on syömäkelpoinen. Myös se oli kerrottu, että lippuja on myynnissä rajoitettu määrä ja että tempaukseen voi osallistua 43 paikkakunnalla.

Tiesin, että lippuja on rajattu määrä, mutta sitä en tiennyt, että niitä oli varattu niin vähän.

Minna

– Tiesin, että lippuja on rajattu määrä, mutta sitä en tiennyt, että niitä oli varattu niin vähän. Oletin, että olisin ollut riittävän ajoissa, Minna totesi.

Eniten matkustajia kismittikin kampanjan epäselvyys. Matkahuolto on pahoitellut piparilippu-kampanjansa aiheuttamaa harmia.

– Tokihan ihmiset pettyvät, kun jonottavat lippua pitkään ja sitten jäävät kokonaan ilman. Ihmiset olivat leiponeet ihania pipareita, ja olisimme halunneet tietysti kaikille lipun antaa, mutta lippuja oli vain rajattu määrä, Matkahuollon paikallispäällikkö Merja Kilpi harmittelee.

Uutiseen lisätty nettivideo kello 10:13.