1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. piparkakut

Pipariliput loppuivat Porin Matkahuollossa tunnissa

Matkahuollon piparilippu-tempauksessa 20 onnellista Porista matkustavaa sai bussimatka piparkakkua vastaan. Pipariliput myytiin loppuun tunnissa. Pisimmälle piparilla matkustettiin Porista pääkaupunkiseudulle.

Kuva: Jari Laasanen / Yle

Matkahuollon piparikampanja kehotti ihmisiä leipomaan oman matkalippunsa. Ympäri maan oli jaossa yhteensä 1000 ilmaislippua. Myös Porissa Matkahuollon tiskille oli tiistaiaamulla tarjolla pipareita.

- Tunnissa meni kaikki liput mitä oli lupa piparkakkuja vastaan myydä. Pääosin asiakkaat olivat nuoria naisia, kertoo Laura Pelkiökangas Porin Matkahuollosta.

Porissa piparilippuja oli lupa myydä 20 ensimmäiselle piparileipurille. Alunperin lippuja oli varattu vain 10, mutta kampanjan suosion yllättäessä määrä tuplattiin. Lipunmyyntiin ilmestyikin taidokkaita ja jopa taiteellisia matkalippuja.

- Tämä on ollut ihan kokemuksenakin hienoa ja aikamoisia taideteoksia oli kyllä tehty. Perinteiset piparkakkumallit olivat yleisimpiä, olipa joukossa muutama bussikin, Pelkiökangas luettelee.

- Pisimmät matkat tehtiin piparkakuilla Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja Turkuun.

Piparkakkumaksujen talletuspolitiikka on vielä Porin Matkahuollossa hakusessa. On mahdollista, että uusi valuutta päätyy ainakin osittain henkilökunnan suuhun.