1. yle.fi
  2. Uutiset

Piparilla bussiin - jos olit nopea

Matkahuolto tarjosi tiistaina matkareittitiedolla kirjailtua piparia vastaan ilmaisen matkan yhteen suuntaan vaikka Hangosta Utsjoelle. Mutta vain nopeimmille.

Kotimaan uutiset
Piparibussilippuja
Jari Vesa / Yle

Matkahuolto siirtyi pipariseen matkalippuun vain yhdeksi päiväksi ja vain nopeimpien osalta. Kemin Matkahuollossa oli lupa vaihtaa 10 piparia yhdensuuntaiseksi menolipuksi. Ensimmäiset olivat oven takana piparkakkuineen jo ennen kello 7.30 kun ovet aukesivat. Puoli yhdeksältä oli enää kolme piparilippua jäljellä. Päivän aikana tuli pääkonttorilta kuitenkin lupa lisälippuihin ja puolenpäivän jälkeen oli jäljellä vielä 9 lippua.

Piparilippu piti paitsi lunastaa, myös käyttää tiistaina 17. joulukuuta.

Lähtöpaikka ja määränpää piti näkyä piparissa

Jaana Heikkinen
Jaana Heikkinen esittelee aamulla ensimmäisen tunnin aikana tulleita pipareita.Jari Vesa / Yle

- Sulla on sokerimössö vähän levinnyt tuon määränpään kohdalla, mutta ei me olla niin tarkkoja "kirotusvihreistä", Jaana Heikkinen Kemin Matkahuollosta nauraa kun katsoo Aulan Minnan tekemää piparia.

- Ensimmäisen puolen tunnin aikana meni kuusi piparilippua. Me otetaan kuvat kaikista pipareista Matkahuollon nettisivuille. Saapa nähdä mihin piparit sitten menevät - todennäköisesti henkilökunnan ja onnikkakuskien suuhun, Jaana nauraa.

Lue seuraavaksi