Lappeenrannan hallinnossa alkaa henkilöstösäästöjen metsästys

Kaupunki perkaa hallintohenkilöstön tehtäviä ja työtapoja ja kyselee muutos- ja lähtöhaluja. Syyniin joutuu parisataa tehtävää ylimmästä johdosta tavallisempiin toimistohommiin.

Lappeenrannan kaupungintalo Kuva: Yle Etelä-Karjala

Lappeenrannan kaupungin hallinnossa alkaa henkilöstösäästöjen etsintä. Hallintotehtävistä on määrä saada kokoon kaupunginvaltuuston tahdon mukaiset vajaan kolmen miljoonan euron säästöt seuraavien kolmen vuoden aikana. Laskennallisesti tämä tarkoittaa 30 henkilöä.

Kaupungin työryhmä on ottanut seulontaan vajaat kaksisataa työntekijää. Lähiaikoina selvitetään heidän osaamisensa sekä halunsa vaihtaa tehtävää tai jäädä eläkkeelle.

Hallintohenkilöstöksi on määritelty mm. kaupungin ylin johto ja eri alojen asiantuntijatehtävät. Lisäksi mukana on hallinnon välittömissä tukitehtävissä toimivia sekä useita kymmeniä toimistotyöntekijöitä.

Henkilöstöjohtaja Päivi Savilammen mukaan joukkoon on rajattu  hallintohenkilöinä esimerkiksi maaseututoimen ja rakennusvalvonnan johto, mutta ei hakemuskäsittelijöitä. Rajanveto siitä, kuka hoitaa hallintoa ja kuka ei, on ollut hankalaa.

- Yleensäkin puhuisin mieluummin organisaation yhteisistä palveluista kuin hallinnosta, muotoilee Savilampi.

Mitä pikemmin, sitä parempi

2,8 miljoonan euron säästöihin pääsy ja vähenevä henkilöstömäärä on riippuvainen ratkaisujen nopeudesta.

- Mitä aikaisemmin henkilöstövähennyksiä tulee, sitä vähemmän niitä tarvitsee tehdä, sanoo Savilampi.

Kuntaliitoksiin liittyvä irtisanomissuoja on voimassa Lappeenrannan kaupungissa vielä ensi vuoden ajan. Henkilöstöä aiotaan pienentää määräaikaisuuksia vähentämällä sekä eläköitymisten ja muun luonnollisen poistuman kautta. Samalla tehostetaan toimintaa.

Osaamiskartoitus ja prosessien kuvaus pyritään saamaan tehtyä tammikuun loppuun mennessä. Työryhmän on määrä jättää esityksensä hallinnon ja prosessien uudistuksesta kaupungin johdolle maaliskuun lopussa.