Säkylässä yllätyttiin Euran mielenmuutoksesta: "Humoristista"

Säkylän kunnanjohtaja Teijo Mäenpää sanoo, ettei voi luvata Euran pääsevän enää kolmanneksi pyöräksi Säkylän ja Köyliön kuntaliitosselvitykseen. Euran valtuusto päätti maanantaina, että Pyhäjärviseudun kuntaliitoksesta pitäisi vielä avata keskustelut.

Kuva: Erkki Alho / Yle

Säkylän kunnanjohtaja Teijo Mäenpää on yllättynyt Euran halusta aloittaa uudelleen kuntaliitosneuvottelut Köyliön ja Säkylän kanssa. Euran mielenmuutoksesta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Länsi-Suomi.

Euran valtuusto hyväksyi maanantai-iltana ponnen, jonka mukaan useaan kertaan kariutuneet neuvottelut Pyhäjärviseudun kuntaliitoksesta pitäisi aloittaa uudelleen. Euran mieli on muuttunut, koska kunnanvaltuutetut ovat pelästyneet Raumalla herännyttä maakunnanvaihtamiskeskustelua.

Säkylän kunnanjohtaja Teijo Mäenpää kertoo, että Säkylän kahdenkeskiset kuntaliitosneuvottelut Köyliön kanssa ovat edenneet hyvässä hengessä, eikä hän voi luvata Euran pääsevän kolmanneksi osapuoleksi.

– Tämä saa jo vähän humoristisiakin piirteitä. En sano tätä pahalla, Mäenpää sanoo.

Köyliö ja Säkylä neuvottelevat liitoksesta

Kunnanjohtajan mukaan Säkylä pitää entisen linjansa, joka on muodostunut Pyhäjärviseudun kuntaliitoksen kariuduttua ja Euran päätettyä suuntautua kuntaliitosasioissa kohti Raumaa.

– Olemme valmiit kaikkiin keskusteluihin ja suhtaudumme aina myötämielisesti ja kuuntelemme, jos jollain on ajatuksia tai kerrottavaa. Tällä hetkellä Säkylällä ja Köyliöllä on tällä hetkellä yhteinen näkemys siitä, että vapaaehtoisuuden pohjalta selvitämme yhteistä kuntaliitosta. Se on tällä hetkellä ykkössuunta, Mäenpää sanoo.

Säkylän kunnanjohtajan mukaan Eura ei kuitenkaan ole auttamattomasti myöhässä.

– Olin aikanaan yllättynyt, että Eura otti suunnakseen Rauman. Mutta asioilla on taipumus edetä niin, että niissä on monia vaiheita. Säkylän puolesta keskusteluihin mahtuu kyllä, mutta mihin asia muuten johtaa, siihen on ennenaikaista ottaa kantaa, Mäenpää muotoilee ja kertoo Säkylän ja Köyliön liitosneuvottelujen alkaneen erinomaisesti.

Köyliö ja Säkylä jatkavat kuntaliitosneuvottelujaan tammikuussa 2014.