1. yle.fi
  2. Uutiset

Ilmaisia hoitotarvikkeita saavien määrä kasvussa Tampereella

Esimerkiksi diabeetikkojen määrä kasvaa tasaisesti ehkäisytoimenpiteistä huolimatta.

Tampere
Insuliiniruisku.
Pekka Sipilä / Yle

Ilmaisia hoitotarvikkeita saavien määrä kasvaa Tampereella. Nykyään noin 11 000 tamperelaista on oikeutettu saamaan erilaisia hoitotarvikkeita ilmaiseksi.

Suurin yksittäinen ilmaisia hoitotarvikkeita saava ryhmä on diabeetikot, joiden määrä kasvaa Tampereella noin 500:lla vuodessa.

Pitkäaikaissairaat saavat lääkärin lähetteellä esimerkiksi vaippoja, dialyysitarvikkeita, katetreja ja diabetestarvikkeita.

Tampereen keskitetyn hoitotarvikejakelun osastonhoitajan Anneli Salmisen mukaan kasvun taustalla on muun muassa kotisairaanhoidon lisääntyminen.

– Asiakasmäärät ovat lisääntyneet, ja sitä myöten myös jaettavien tarvikkeiden määrä ja kustannukset ovat lisääntyneet jonkin verran. Esimerkiksi diabeetikoita on tullut lisää kaikista ehkäisytoimenpiteistä huolimatta.

Tamperelaiset voivat saada maksutta hoitotarvikkeita lääkärin tai hoitajan selvityksen perusteella. Saannin ehtona on, että hoitotarvikkeiden ja -välineiden tarpeen arvioidaan olevan pitkäaikainen, yleensä yli kolme kuukautta kestävä.

Salmisen mukaan maksuttoman hoitotarvikejakelun ohjeistusta on täsmennetty ja käytetty kahden lautakunnan käsittelyssä, jotta tietokatkoja ja väärinkäsityksiä ei sattuisi.

Tampereella hoitotarvikkeiden jakelu on keskitetty yhteen pisteeseen Keskustorin laidalle Aleksis Kiven kadulle.

Lue seuraavaksi