Hankitko jouluähkysi kinkusta vai carpacciosta?

Kinkkua, lanttulooraa, rosollia ja väskynäsoppaa? Vaiko sittenkin kalkkunaa, bataattilaatikkoa, lohicarpacciota ja puolukkapannacottaa? Ehkä pitäisi syödä vain oman lähialueen luomutuotteita tai kenties kattaa sushibuffet?

Kotimaa
Sinappikuorrutettu joulukinkku pöydällä valmiina syötäväksi.
Hanna Lumme

Jouluruokapöytä on vuoden tärkein kattaus. Siltä ainakin vaikuttaa, sillä suomalaiset pohtivat, keskustelevat ja suunnittelevat jouluruokiaan kuukausikaupalla. Yleensä muistellaan mummolan jouluruokia, toisinaan halutaan olla moderneja ja joskus yksinkertaisesti vain erilaisia.

Miksi jouluruoan eteen nähdään niin paljon vaivaa? Miksi perinteet ovat niin tärkeitä jouluruoissa? Jos jouluna pöytään valitaan parhaista parhaat, miksei näitä herkkuja syödä muuten ikinä? Jos joulupöytä keksittäisiin nyt, mitä sinne tulisi?

Yle Radio Suomi: Ajantasan Torstaiseura käsittelee aihetta 19.12.2013 klo 14.30-15.00.