Levin hissisoppa kiehuu yli - Jouni Palosaaresta lisätutkintapyyntö

Levin matkailukeskus Oy on tehnyt lisätutkintapyynnön koskien Jouni Palosaaren toimintaa Levi Ski Resortin eteläkeskuksen hissihankkeen valmistelussa tänä syksynä. Yhtiö haluaa tutkittavan perusteellisesti mitä tapahtui hissihankkeen laitetoimittajia kilpailutettaessa ja valittaessa, hallituksen puheenjohtaja Antti Rinne kertoo.

talous
Antti Rinne
Antti RinneYle

Levin matkailukeskus Oy:n hallituksen puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan lisätutkintapyyntö on samansuuntainen kuin Kittilän kunnan kanssa yhdessä tehty aikaisempi tutkintapyyntö, jonka Kittilän kunnanvaltuusto on nyt päättänyt perua.

Rinteen mukaan kyseessä on Levi Ski Resortin hallituksessa Palosaarta kohtaan tullut luottamuspula liittyen miljoonien eurojen hissihankkeeseen Levillä. Nyt on Rinteen mukaan syntynyt sellainen tilanne jossa on syytä tutkia koko tapahtumaketju.

- Epäluottamus syntyi siitä, että Palosaari toimi prosessissa sillä tavoin että se johti epäluottamukseen. Hissitoimittajien valinnassa Palosaari päätyi esityksessään Levin rinneyhtiön nykyiseen hissitoimittajaan Doppelmayriin, jonka tarjous oli merkittävästi kalliimpi kuin kilpaileva Leitnerin tarjous. Tähän meni hallituksen luottamus Palosaareen, Antti Rinne sanoo.

Palosaari sai käytännössä potkut

Levi Ski Resort Oy:n hallitus päätyi valinnassaan yksimielisesti halvempaan Leitnerin tarjoukseen. Levi Ski Resort Oy:n hallitus siirsi Jouni Palosaaren toimitusjohtajan toimesta myös yksimielisesti hissihankkeen projektipäälliköksi, vaikka suora erottaminen saman tien olisi ollut mahdollista. Rinteen mukaan olisi ehkä ollut hyvä kertoa, että todellisuudessa Palosaari sai potkut.

- Halusimme jo Levin maineen takia valita pehmeämmän linjan tässä asiassa, halusimme tarjota Jounille vuoden projektityön hissihankkeessa, Antti Rinne sanoo.

Rinteen mukaan nyt pitää antaa tilanteen rauhoittua.

- Mitään varmaa tietoa asiasta ei ole mutta mieleen tulee kysymys oliko Jouni Palosaari jollakin lailla hyötymässä itse taloudellisesti hissitoimittajan valinnasta, se halutaan muun muassa lisätutkintapyynnössä selvittää, Antti Rinne sanoo

Kittilän kunnanvaltuusto päätti perua Levi Ski Resortiin liittyvän tutkintapyynnön. Lapin Kansan mukaan Kittilän kunta haluaa, että tutkintapyynnön kohteena ollut entinen toimitusjohtaja Jouni Palosaari palaa takaisin tehtäväänsä. Levin matkailukeskus Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Rinne ei halua kommentoida Kittilän kunnan toimia asiassa millään tavalla.

Korjattu: Kittilän kunta haluaa Lapin Kansan mukaan Palosaaren takaisin toimitusjohtajan tehtävään. Aiemmin tässä jutussa puhuttiin kunnanvaltuuston tahdosta.