Myyntijohtaja tekee ilmaiseksi pukin keikkaa: "Kaikilla ei ole varaa jouluun"

Vielä löytyy aitoa joulumieltä. Hyvin toimeen tuleva myyntijohtaja Jori Vetteranta viettää jouluaattonsa tekemällä pukin keikkaa vähävaraisissa perheissä. Ilmaiseksi.

Kotimaa
Mies istuu pöydän vieressä

Myyntijohtaja Jori Vettenranta haluaa omalla panoksellaan auttaa vähävaraisia jouluna. Mies on usean vuoden ajan tehnyt joulupukin keikkaa ja tänä jouluna ilman korvausta.

- Saan joulumieltä siitä, että käyn pukittelemassa. En ole enää hetkeen joutunut tekemään sitä rahan vuoksi ja tuolla näkee niin paljon perheitä, jotka tarvitsevat tämän tyylisiä juttuja. Siitä idea lähti, kertoo Vettenranta.

Mä olen itse ollut nuorempana tilanteessa, ettei ole joulut kauhean häävejä olleet. Halusin yrittää antaa joulun sellaisille perheille, joissa ei ole kunnon joulua ollut.

Jori Vettenranta

Idea jalostui facebook-ilmoitukseksi, jossa kehotettiin ottamaan Vettenrantaan yhteyttä. Jos perheellä ei ole varaa tilata joulupukkia, niin Vettenrannan voi facebookin kautta pyytää pukittelemaan. Hän ehtii jouluaaton aikana vierailemaan kahdeksassa perheessä.

- Pukin työ on itseasiassa aika raskasta. Kahdeksan on yläraja, minkä jaksaa samalla tasolla keikkoja tehdä. Kun on kuumat tamineet päällä lämpimissä kodeissa, niin se väsyttää aika nopeasti, tietää kokenut pukkikonkari.

Yhdestäkin lahjasta voi tulla onnelliseksi

Vettenranta on monen vuoden ajan ihmetellyt ihmisten eriarvoisuutta. Muutaman kerran mies on joutunut pyyhkimään silmäkulmiaan, kun on huomannut, ettei kaikilla ole varaa jouluun.

- Mä olen itse ollut nuorempana tilanteessa, ettei ole joulut kauhean häävejä olleet. Halusin yrittää antaa joulun sellaisille perheille, joissa ei ole kunnon joulua ollut. Siinä on kauhea kontrasti, kun joku lapsi tulee onnelliseksi yhdestäkin lahjasta ja kun menee seuraavaksi pukittamaan puolen miljoonan arvoiseen omakotitaloon, niin lapsi ei jaksakaan avata kaikkia lahjoja, Vettenranta ihmettelee.

Siinä on kauhea kontrasti, kun joku lapsi tulee onnelliseksi yhdestäkin lahjasta ja sitten kun menee seuraavaksi pukittamaan puolen miljoonan arvoiseen omakotitaloon, niin lapsi ei jaksakaan avata kaikkia lahjoja.

Jori Vettenranta

Kun Vettenranta pohtii, mistä kumpuaa epäitsekäs halu omalla satsauksellaan tehdä toisten joulusta merkitysellisempi, herkistyy vaatimaton mies miltei kyyneliin.

- Sitä on älyttömän vaikea sanoa, mistä se oikein tulee. Se on varmaan se lasten vilpitön ilo vähäosaisissa perheissä, kun näkee lasten silmistä sen kuinka tärkeätä on, että siellä joku käy.

Vettenranta on saanut vasta kolme hakemusta, vaikka mies on luvannut tulla maksutta pukittelemaan. Hän on huomannut, että suomalaisilla on iso kynnys pyytää apua.

- Kyllä sitä on vaikea myöntää, että on vähäosainen ja että tarvitsisi apua. Toivottavasti tulee vielä hakemuksia ja saa sen kahdeksan vierailua jouluna tehdä.