1. yle.fi
  2. Uutiset

Makkara maistui ja juttu luisti joulukuun hämärässä

Yle Kainuu jatkoi perinteitä ja grillasi makkaraa Kajaanin Kauppatorilla nyt kolmannen kerran. Makkara maistui kansalle sekä kyytipojaksi tarjoiltu lämmin mehu. Samalla kun kuuma makkara sai suun liikkumaan vikkelään vaihtuivat myös päivän kuulumiset paikalle tulleiden ihmisten kanssa.

makkarat
makkaran jakoa torilla
Arto Loukasmäki / yle

Yle Kainuu jakaa joulumakkaroita Kajaanin kauppatorilla nyt kolmannen kerran. Perinteestä voidaan siis puhua. Turkoosin ja valkoisen värinen Ylen makkarateltta on vetänyt väkeä, välillä makkaraa ja mehua on pitänyt jonottaa.

– Tämä makkaranjako Kauppatorilla on kauden huipentuma, sanoi mies joka odotti tyttöystävän hakemaa makkaraa.

– Minä menen tällaisen grillatun makkaran perässä ihan mihin vain. Tämä maistuu erittäin ihanalta. Mökillä vähän kyllästyy loppukesästä, mutta nyt maistuu taas. Mitä enemmän pakkasta sitä paremmalta se maistuu ja kotona otetaan sinapit pois rinnuksilta, hymyilee makkaraa maistamaan tullut Yle Kainuun naiskuuntelija.

Neljäsataa joulumakkaraa on jaossa Kajaanin Kauppatorilla kello 17 saakka. Makkaran lisäksi torilla on mahdollisuus tavata Kainuun radion henkilökuntaa ja vaihtaa mielipiteitä maailman menosta.

Lue seuraavaksi