Nokia-insinööristä leivotaan pelintekijää muuntokoulutuksella

Muuntokoulutuksesta on saatu apua pelialan työvoimapulaan. Ala laskee tarvitsevansa ensi vuonna 300 uutta työntekijää, mutta kokeneita työntekijöitä ei ole tarjolla riittävästi.

Kotimaa
Päivi Karjalainen
Tietotekniikka-alan diplomi-insinööri Päivi Karjalainen on työskennellyt aiemmin Nokian leivissä ja hakee nyt uutta suuntaa työuraansa pelialalta.Yle

Suomalaiset pelialan yritykset aikovat kasvattaa ensi vuonna tuntuvasti henkilöstöään. Pelialan yhdistyksen Neogamesin tekemän selvityksen mukaan alan yritykset aikovat palkata seuraavan 12 kuukauden aikana noin 300 työntekijää. Peliyritykset työllistävät nyt noin 2 200 työntekijää, suurimpana Rovio yli 700 työntekijällään.

Yhdistyksen johtaja KooPee Hiltunen toteaa että peliyritykset haluaisivat palkata ennen kaikkea kokeneita työntekijöitä.

– Kokenut kaarti alkaa kuitenkin olla jo töissä jossakin firmassa. Tämän vuoksi rekrytointeja tehdään ulkomailta, mikä on hidasta ja kallista, hän kuvaa.

Yksi toimivaksi osoittautunut keino osaajien saamiseksi ovat muuntokoulutusohjelmat. Gamepro-koulutusohjelmissa muilla aloilla työskennelleille ihmisille annetaan rautaisannos pelialan tuntemusta. Seitsemän kuukautta kestävään ohjelmaan valitut ihmiset työskentelevät jo koulutuksen aikana jossakin peliyrityksessä. Rahat koulutukseen tulevat rekrytoivista yrityksistä sekä Uudenmaan Ely-keskuksen kanavoimista työllisyysvaroista.

Tiiminvetäjä Antti Ilmo ohjelmaa järjestävästä Saranen Consulting -yrityksestä kertoo, että lähes kaikki ohjelmaan valitut ihmiset ovat saaneet koulutuksen lopuksi työpaikan. Työllistyneitä on jo viitisenkymmentä.

– Hakijoita on noin kymmenkertainen määrä koulutuspaikkoihin verrattuna. Valintakriteerit tulevat yrityksilltä. Tyypillisesti halutaan ohjelmointiosaamista, mutta mukana on myös artisteja ja tuotannon osaajia, Ilmo kuvaa.

"Nokian jälkeenkin elämää"

Yksi ohjelmaan päässeistä on aiemmin Nokian leivissä työskennellyt tietotekniikka-alan diplomi-insinööri Päivi Karjalainen. Alan vaihto tuli ajankohtaiseksi, kun Nokian Oulun-yksikkö vähensi väkeään vuonna 2012.

– Nokia oli hyvä työpaikka, mutta elämää on myös Nokian jälkeen. Ajattelin, että koulutus on täsmäisku kiinnostavalle alalle, Karjalainen tiivistää tunnelmansa nyt.

Tietokonepeleistä lapsesta asti kiinnostunut Karjalainen pohtii myös, että peliala voi osaltaan olla paikkaamassa Nokian jättämää aukkoa työmarkkinoilla, mutta uudesta Nokiasta puhuminen ei ole hänen mielestään järkevää.

– Ei ehkä ole hyväkään, että tulee yksi suuri firma, joka kaatuessaan vie taas asioita huonompaan suuntaan. Mutta toivottavasti tulee paljon pieniä uusia yrityksiä, hän pohtii.

Myös työllisyystilastot kertovat, että pelialasta ei ole vielä massojen työllistäjäksi. Pelkästään tietotekniikka- tai tietoliikennealan diplomi-insinöörejä oli lokakuun lopussa työttömänä yli 400. Samojen alojen amk-insinööreistä on vailla työtä 1 300.