Petri Kejonen: Kalastaja Linkola oma sarja

Radikaalit mellakoivat Tampereella. Kristallisoitua viestiä ei sekalaisesta seurakunnasta saatu irti, vaikka täällä mediassa yritettiin - lähetyksestä ja painoksesta toiseen.

Yle Blogit
Petri Kejonen.
Petri Kejonen.Lassi Seppälä / Yle

Kalastaja Pentti Linkola on toista maata. Heti Tampereen tapahtumien jälkeen antamassaan lehtihaastattelussa hän puhui suoraan. Mediametakkaa ei noussut. Pentti Linkola ajattelee ääneen omassa sarjassaan.

Linkola on hätkäyttäjä. Tulevaisuuden synkkyydessään toisen metsämiehen, Veikko Huovisen hengenheimolainen. Kun Huovinen vääntää synkän kirkkaaksi huumoriksi, Linkola jatkaa rankojen karsimista lujilla iskuilla. Maailman väkilukua on vähennettävä, muutama diktaattori on päässyt hyvään alkuun.

Linkolan kirjallisesta tuotannostasaa irti hurjia lausuntoja. Hän vihaa holhoavaa yhteiskuntaa, demokratiaa, yleistä äänioikeutta. Kaikkea, mikä ylläpitää länsimaista ”tuhoavaa kehitystä”. Monet ovat saaneet Linkolalta tuomion ihmiskunnalle vahingollisina: teollisuudesta, mediaan ja politiikkaan.

Eniten Pentti Linkola on herättänyt kohua, kun hän on arvioinut positiivisesti natsien keskitysleirien ekotehokasta toimintaa ruumiiden hyötykäytössä.

Eniten Pentti Linkola on herättänyt kohua, kun hän on arvioinut positiivisesti natsien keskitysleirien ekotehokasta toimintaa ruumiiden hyötykäytössä. Linkola pitää diktatuureja hyvinä malleina, joka suitsivat kulutusta. Kuluttava keskiluokka edustaa kaikkea pahaa, siitä olisi päästävä eroon.

*Linkolan itsenäisyyspäivän jälkeisestä *lehtihaastattelusta ei kohua noussut. Ei, vaikka hän kehui homoja; miesparit vähentävät syntyvyyttä. Ei noussut kohua, vaikka Linkola moitti lesboja, jotka hankkivat lapsia tavalla tai toisella. Kuka muu tahansa jotain vastaavaa, ja myrsky olisi noussut.

Kalastaja Pentti Linkolalla on suvaitsevassa suomalaisuudessa oma sarjansa, jossa saa sanoa mitä tahansa.

Petri Kejonen
kirjoittaja on Radion ajankohtaistoiminnan päällikkö