yle.fi-etusivu

Kansalaisena verkossa - haluaisitko omat terveystietosi nettipalveluun?

Yksi hallituksen kärkihankkeista on SADe, jonka lupaa meille kansalaisille jatkossa yhä enemmän sähköisiä palveluita. Tulevaisuudessa kansalainen voinee tutkia netistä esimerkiksi omia terveystietojaan.

Osallistu
Terveydenhoitaja katsoo potilaan nieluun.
Yle

Kansalaisista kertyy paljon tietoa viranomaisille. Tiedon määrästä ja laadusta on vaikea saada selvää - tai ainakin se vaatii kansalaiselta omaa aktiivisuutta. Valtiovarainministeriö hehkuttaa nettipalveluaan, jonka on määrä vihkiä kansalaiset arkistojen saloihin. Palveluun tulevat väestötiedot, kaupparekisteri ja kiinteistötiedot. Yksi tavoitteista on myös mahdollisuus katsoa omia terveystietojaan.

Jos hyvin käy, SADe (siirryt toiseen palveluun) eli Suomen valtion kokonaisvaltainen sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelma päättyy onnistuneesti vuonna 2015 ja suomalaiset ovat selvästi nykyistä monipuolisemmin palveltuja myös verkossa.

Miltä hanke kuulostaa? Minkälaisia sähköisiä peruspalveluja Sinä kansalaisena kaipaat? Luotatko siihen, että tiedot pysyvät oikeissa käsissä? Entäs muut palvelut ja tiedot, mitä olisit halukas verkon kautta jo lähitulevaisuudessa hoitamaan?