Raumalla edessä kovia leikkauksia opetuksessa

Rauman kasvatus- ja opetuslautakunnan säästöohjelmalla tavoitellaan ensi vuonna vajaan 900 000 euron säästöjä.

Kuva: Yle

Raumalla joudutaan karsimaan kovalla kädellä kasvatus- ja opetustoimea. Kasvatus- ja opetuslautakunnan tiistaina päättämän säästösuunnitelman mukaan kotihoidon tuen kuntalisää lasketaan ensi vuoden alusta alkaen 200 euroon kuukaudessa. Tätä ennen päätetyt kotihoidon tuet maksetaan sopimusten mukaisesti. Tuen laskemisella tavoitellaan 40 000 euron säästöä.

Lisäksi mm.koululaisten vuorohoito on tarkoitus lakkautaa ensi vuoden elokuusta alkaen ja peruskoulun jakotunetja sekä lukion kursseja vähennetään. Määräaikaisten koulunkäyntiohjaajien määrää leikataan säästäsuunnitelman mukaan 18 ohjaajalla.  Myös määräaikaisten erityisavustajien määrää vähenentään.

Kasvatus- ja opetustoimen leikkaukslistalla tavoitellaan Raumalla yhteensä vajaan 900 000 euron säästöjä.

- Kaupungin kaikille hallintokunnille tuli kahden prosentin säästövelvoite. Kasvatus- ja opetuslautakunnassa säästötoimia käytiin läpi tiistaina  Käytännössä säästöjen toteuttaminen on erittäin haasteellista ja vaatii paljon toimenpiteitä, mutta meillä on hyvin ammattitaitoinen henkilökunta kentällä ja tavoite on, että tästä selvitään, totetaa Rauman kasvatus- ja opetusjohtaja Vesa Lakaniemi