Summer Up haalii omistukseensa urbaanin musiikin tapahtumia

Yhdestä urbaanin musiikin festivaalista suomalaisille tapahtumajärjestämisen markkinoille noussut yhtiö hankkii lisää tapahtumia omistukseensa. Samalla kattaus laajenee rap- ja hiphopmusiikista monipuolisempaan suuntaan.

kulttuuri
Martin Mustonen ja Aki Hakonen Lahden Aleksanterinkadulla.
Hanna Lumme / Yle

Lahtelainen Summer Up -osakeyhtiö tähtää Suomen johtavaksi uuden musiikin tapahtumien järjestäjäksi. Yhtiö on ostanut merkittävän osuuden kahdesta genren jo olemassaolevasta tapahtumasta.

Toimitusjohtaja Martin Mustosen mukaan kaupoista kerrotaan tarkemmin lähikuukausina.

- Pitää paikkansa. Emme tosin ole ostaneet tapahtumia kokonaan itsellemme vaan alkuperäisiä perustajia on edelleen toiminnassa mukana. Haluamme olla parhaita uuden musiikin tapahtumien järjestäjiä Suomessa, ottaa markkinat haltuun.

Lahtelaisyritys aikoo hankkia omistukseensa muitakin tapahtumia. Suunnitelmissa on, että parin vuoden sisällä Summer Up järjestäisi nimikkofestivaalinsa, Goom-risteilyn ja Summer Up Cruisen mukaan lukien kuutta tai seitsemää suuren mittaluokan tapahtumaa.

Yhtiö on ottanut askeleita laajentamisen suuntaan aiemminkin. Syksyllä HimosLomat-konserni osti osuuden Summer Upista, minkä Martin Mustonen sanoo vahvistaneen lahtelaisyritystä entisestään.

- Oli tilaisuus olla osa suurempaa tapahtumajärjestäjää. Se oli tärkeä peliliike. Olemme nyt entistä vahvempi ja valtakunnallisempi tapahtumayhtiöt. Tavoitteet ovat kovat ja suunnitelmat isot.

Venäläistä kulttuuria nostetaan esille

Mustonen ja Oskari Hakala pyörittävät myös Lahden Sataman Helmiin kuuluvia ravintolalaivoja Kaunista Veeraa ja Ilonaa. He ovat pyrkineet herättämään etenkin talviaikaan uinuvaa Lahden satamaa henkiin ja suunnitelleet monenlaisia tempauksia lahtelaisten kesäolohuoneeksi kutsuttuun maisemaan.

Lahdessa on paljon venäläisiä matkailijoita, mutta heille ei ole järjestetty juuri mitään.

Martin Mustonen

Osa suunnitelmista muuttuu vuodenvaihteen jälkeen todeksi, kun satamassa järjestetään ohjelmaa venäläishengessä. Suunta on looginen, sillä Mustosen sukujuuret ovat Venäjällä.

- Uusi vuosi startataan venäläisillä viikonlopuilla. Tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna ravintolalaiva muutautuu venäläiseen tunnelmaan ja musiikkiin, Sataman Helmien ravintolatoimen johtaja Aki Hakonen kertoo.

Samana viikonvaihteena Sibeliustalolla järjestetään koko perheen talvirieha, jossa on mukana venäläistä sirkusta.

- Olen syntynyt Venäjällä ja halunnut jo pitkään tehdä venäläistapahtuman. Lahdessa on paljon venäläisiä matkailijoita, mutta heille ei ole järjestetty juuri mitään. Haluamme saada lahtelaiset tutustumaan venäläisyyteen, miten lähellä Venäjää olemme ja millainen meininki on, Martin Mustonen sanoo.