1. yle.fi
  2. Uutiset

Väyrysen Pohjantähti-opiston kotipaikka Kemiin

Pohjantähti-opiston kotipaikka ja suurin osa linjamuotoisesta opetuksesta siirretään Keminmaasta Kemiin. Opisto käyttää Kemissä samoja tiloja Kivalo-opiston kanssa.

Kotimaan uutiset
Pohjantähti-opisto kemiin
Yle / Kyösti Vaara

Pohjantähti-opisto on ollut tähän asti pelkästään Keminmaassa toimiva kansanopisto, joka järjestää vapaan sivistystyön piiriin kuuluvaa koulutusta. Opetuksen yleisenä tavoitteena on parantaa nuorten opiskelu- ja kansalaistaitoja, vahvistaa heidän itsetuntoaan sekä auttaa heitä sopeutumaan yhteisölliseen elämään ja yhteiskuntaan. Opetusta annetaan linja- sekä kurssimuotoisesti.

Nyt linjamuotoista opetusta siirretään Kemiin. Toiminta kulttuurikeskuksen tiloissa alkaa ensi vuoden alussa. Pohjantähti-opiston kannatusyhdistyksen varapuheenjohtaja Paavo Väyrynen sanoo, että syynä siirtoon on halu saavuttaa paremmin kemiläiset opiskelijat.

– Meillä on jo nyt suurin osa opiskelijoista Kemistä ja kulkeminen Keminmaahan on hankalaa. Nyt Pohjantähti-opiston kotipaikka siirtyy Kemiin, mutta kannatusyhdistyksen kotipaikka säilyy Keminmaassa. Keminmaassa toimintaa jatketaan, mutta linjamuotoinen koulutus siirretään pääasiassa Kemiin, Väyrynen sanoo.

Pohjantähti-opisto kouluttaa tukea tarvitsevia nuoria

Pohjantähti-opisto jakaa Kemissä tilat yhdessä Kivalo-opiston kanssa. Pohjantähti-opisto käyttää tiloja päiväaikaan ja Kivalo-opisto iltaisin.

Pohjantähti-opistossa annettavan opetuksen tarkoituksena on antaa koulutusta ja kasvatusta nuorille, jotka tarvitsevat tukea opinnoissaan. Tarkoituksena on palvella myös varttuneempia ihmisä.

– Tässä vaiheessa tänne siirtyy Avain ammattiin -linja, jossa on ollut maahanmuuttajia ja muita opiskelijoita. Meillä on myös Arjen eväät -linja, joka on vammaisille tarkoitettu linja. Sen siirtäminen Kemiin kestää kauemmin tilajärjestelyjen vuoksi, Väyrynen kertoo.

Pohjantähti-Opisto on perustettu vuonna 1998.

Lue seuraavaksi