1. yle.fi
  2. Uutiset

Greenpeace helpottunut - vapauttamisprosessi voi silti viedä aikaa

Pahimmillaan voi viedä jopa kuukausia, ennen kuin Greenpeacen aktivistit pääsevät lähtemään Venäjältä. Greenpeace ei erityisemmin juhli syytteiden kumoamista, koska aktivistit eivät olleet syyllistyneet rikoksiin, Greenpeace sanoo.

Ulkomaat

Ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit ovat helpottuneita duuman armahduslaista, mutta juhlaan ei ole syytä, kertoo Suomen Greenpeacen tiedottaja Veera Visapää Yle Uutisille. Ympäristöaktivistit vapautuvat rikossyytteistä, mutta siinä ei ole juhlimista, koska he eivät ole syyllistyneet rikokseen, tiedottaja perustelee.

Visapään mukaan suomalaisaktivisti Sini Saarelan vapauttaminen etenee suotuisasti, mutta se voi silti viedä vielä aikaa.

Aktivistien vapauttaminen ja pääsy pois Venäjältä vaatii vielä byrokratiaa. Ensiksi duuman hyväksymä laki täytyy virallisesti julkaista. Tämä tapahtunee perjantaina tai maanantaina.

Julkaisemisen jälkeen tutkintakomitean on tehtävä päätös rikossyytteiden hylkäämisestä ja päätös on toimitettava syytettyjen lakimiehille.

Lisäksi maasta poistuminen edellyttää, että Venäjän maahanmuuttovirasto myöntää heille maastapoistumisviisumit.

Veera Visapää ei halua arvioida toimenpiteiden viemää aikaa. Jouluksi asia ei kuitenkaan toteudu, mutta on mahdollista, että uudeksivuodeksi Saarelakin pääsisi kotiin. Pahimmassa tapauksessa byrokratia voi viedä jopa kuukausia.

Lue seuraavaksi