1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Onnibusin tielle mutkia Jyväskylässä

Jyväskylän kaupunkiliikenteen ratkaisu on jäissä. Jyväskylän kaupunki ei saa markkinaoikeudelta joukkoliikenteen kilpailutuksen täytäntöönpanolupaa. Tämä tarkoittaa sitä, että Jyväskylän bussiliikenteellä ei ole järjestäjää heinäkuusta eteenpäin.

Kotimaan uutiset
Linja-auto pysäkillä Jyväskylän keskustassa.
Isto Janhunen / Yle

Jyväskylän kaupunkiliikenteen järjestäminen ensi heinäkuusta alkaen on toistaiseksi kysymysmerkki. Jyväskylän joukkoliikennekilpailutuksen hävinnyt Jyväskylän Liikenne valitti kilpailutuksesta markkinaoikeuteen.

Jyväskylän kaupunki haki kilpailutukselle täytäntöönpanolupaa huolimatta siitä, että valituksen käsittely on kesken markkinaoikeudessa. Markkinaoikeus hylkäsi kaupungin hakemuksen. Apulaiskaupunginjohtaja Timo Koivisto selittää, että täytäntöönpanoluvan hylkääminen tarkoittaa sitä, että Jyväskylän bussiliikenteellä ei ole heinäkuussa järjestäjää.

– Meidän täytyy tehdä jokin tilapäinen järjestely, jolla me varmistamme sen, että joukkoliikenne toimii tässä kaupungissa myös 1.7.2014 jälkeen. Me olemme valmistelleet tätä nopealla aikataululla ja olemme varautuneet myös siihen, että täytäntöönpanolupa hylätään.

Varsinaiseen valitukseen markkinaoikeus ottaa kantaa myöhemmin. Kilpailutuksen voittaneelle Onnibus Oy:lle Markkinaoikeuden päätös tuli yllätyksenä. Yhtiössä ei osata vielä arvioida, mitä täytäntöönpanolupahakemuksen hylkääminen tarkoittaa käytännössä.

Lue seuraavaksi