1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Markku Kivinen

Yrittäjät esittävät: Porin kävelykatua jatkettava jokirantaan saakka

Satakunnan yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen ehdottaa kävelykadun jatkamista torilta Kokemäenjoen rantaan saakka. Tämä parantaisi Kivisen mielestä keskustan pikkuliikkeiden ja vanhojen kauppojen kilpailumahdollisuuksia, kun uusi Puuvillan kauppakeskus avataan.

Kuva: Antti Laakso / Yle

Satakunnan yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen esittää, että Porin kävelykatua pitäisi jatkaa jokirantaan saakka. Nykyään kävelykatu kulkee Mikonkadulta eli Bepopista torille saakka.

– Kävelykadun viihtyvyys ja asiakkaita keräävä vaikutus ovat sellaisia, että Porin on panostettava niihin. Niistä riippuu pitkälti keskustan kauppojen menestyminen. Mielestäni kävelykatu voisi jatkua sillalle asti. Se toisi yhtenäisyyttä ensi vuoden marraskuussa avattavalle Puuvillan uudelle kauppakeskukselle saakka: liikennettä saataisiin siltäkin suunnalta lisää, Kivinen sanoo.

Kivinen uskoo, että keskustan liikkeet pärjäävät jatkossakin, vaikka uusi Puuvillan kauppakeskus tulee jakamaan markkinaosuuksia. Hän luottaa siihen, että avattava Satakunnan suurin kauppakeskus tuo myös lisää asiakkaita Porin keskustaan.

– Liikkeiden on kuitenkin koko ajan kehityttävä. Tärkeää on esimerkiksi päästä mukaan verkkokauppaan. Osa yrityksistä on jo ymmärtänyt, että sieltä on saatavissa lisää asiakkaita ja myyntiä, Kivinen sanoo.

Satakunnan yrittäjät uskovat, että työttömyyden kasvusta ja huonoista talousuutisista huolimatta tämän joulun myynti kohoaa Satakunnassa viimevuotisiin lukemiin.