Onnibus: Jyväskylän kilpailutusvalitus kiusantekoa

Markkinaoikeus päätti eilen, ettei Jyväskylä saa panna täytäntöön paikallisliikenteen kilpailutuksesta tekemäänsä päätöstä. Onnibus voitti kilpailutuksessa lähes koko Jyväskylän bussiliikenteen.

Kuva: Marko Melto / Yle

Jyväskylän kaupunki haki kilpailutusratkaisulleen täytäntöönpanolupaa huolimatta siitä, että ennen kilpailutusta paikallisliikennettä hoitaneen Jyväskylän Liikenteen emoyhtiön Koiviston Auton tekemän valituksen käsittely on kesken markkinaoikeudessa. Markkinaoikeus hylkäsi kaupungin hakemuksen.

Apulaiskaupunginjohtaja Timo Koiviston mukaan markkinaoikeuden ratkaisu tarkoittaa sitä, että Jyväskylän bussiliikenteellä ei ole heinäkuussa järjestäjää.

Kilpailutuksen voittaneen Onnibusin toimitusjohtaja Pekka Möttö ei vielä osaa arvioida, mitä markkinaoikeuden päätös käytännössä tarkoittaa. Koiviston Auton valitusta hän pitää kiusantekona.

Minä en haluaisi palkita heidän toimintaansa, jota pidän häpeällisenä ja nolona.

Pekka Möttö

– Valituksen ainoa syy on pelata itselle aikaa jatkaa vanhoilla autoilla itse määritellyllä hinnalla. Minä en haluaisi palkita heidän toimintaansa, jota pidän häpeällisenä ja nolona, Möttö sanoo.

Jos markkinaoikeuden ratkaisua ei tule pikaisesti, Jyväskylän on järjestettävä paikallisliikenteensä ensi heinäkuusta eteenpäin väliaikaisratkaisulla.

– Kaupungin on joka tapauksessa tehtävä sopimus jonkun kanssa, ja näkisin, että meillä on valmiudet jatkaa alkuperäisessä aikataulussa, Möttö sanoo.

Jyväskylän paikallisliikenteen sopimuksen kokonaisarvo on noin sata miljoonaa euroa.