1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Osallistu

Eija lähti Intiaan hoitamaan syöpäänsä - lähtisitkö sinä hoitoihin ulkomaille?

A-studion haastattelema Eija Heinonen lähti hoitamaan syöpäänsä Intiaan. Oletko sinä käynyt hoidattamassa sairauksiasi ulkomailla? Tai voisitko kuvitella lähteväsi? Millaisia riskejä uskot terveysturismiin liittyvän?

Virolainen lääkäri tutkii potilasta. Kuva: Timur Nisametdinov / NIPA / EPA

A-studion haastattelemanEija Heinosen mielestä suomalainen syöpähoito ei ole maailman parasta, vaikka niin väitetään. Hän tarttui suomalaisfirman tarjoamaan tilaisuuteen lentää intialaiseen yksityissairaalaan.

Maailmalla terveysturismi on yleinen ja nopeasti kasvava ala. Suomesta on toistaiseksi lähdetty lähinnä Viroon, mutta viime kesänä perustettu suomalaisfirma lähettää potilaita myös esimerkiksi Intiaan.

Oletko sinä käynyt hoidattamassa sairauksiasi siellä, missä hoidon saa Suomea halvemmalla?

Sujuiko kaikki sovitusti ja odotusten mukaisesti? Millaisia ongelmia kohtasit ja miten selvisit niistä? Suosittelisitko samaa muillekin?

Missä tilanteessa ja millä edellytyksillä voisit kuvitella lähteväsi esimerkiksi Viroon hammaslääkäriin tai Intiaan syöpähoitoihin?

Sosiaali- ja terveysministeriön ylilääkäri Taneli Puumalaisen mukaan terveysturismin riskeinä on heikko potilasturvallisuus ja bakteerien leviäminen, kun hoidot Suomessa jatkuvat.

Miten vakavina pidät näitä riskejä? Mitä muita riskejä uskot terveysturismiin liittyvän?