Kyllönen: Kuutostielle syytä luoda poliittista painetta

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) kannustaa kaakkoissuomalaisia ponnistelemaan Kuutostien remontin aikaistamisen puolesta.

Liikenneministeri Merja Kyllönen. Kuva: Yle

Kuutostien rakentamista nelikaistaiseksi Lappeenrannan ja Taavetin välillä on toivottu aloitettavaksi jo ensi vuonna. Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) kertoo tehneensä kovasti töitä asian eteen. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että uusien hankkeiden aloittamiseen ei ole riittävästi rahaa.

Kyllönen kehoittaakin aktiivisuuteen asiassa jotta rahoitusta voitaisiin harkita esimerkiksi ensi vuoden lisäbudjettien yhteydessä.

- Toki jos näyttää siltä, että poliittista puskua ja taustatukea löytyy sille, että asialle voisi olla nostetta lisätalousarvion kautta niin sitä keskustelua kannattaa käydä. Kyse on sen verran alueellisesti merkittävästä ja isosta hankkeesta.

Kuutostien remontin aikataulua kyseltiiin Kyllöseltä eduskunnassa keskiviikkona ensi vuoden budjetin palautekeskustelussa. Eduskunta on nostamassa hallituskauden ykköshankkeeksi Espoon Länsimetron jatkamisen. Mikäli hallitus päättää lähteä rahoittamaan 800 miljoonan euron metrorakentamista se viivästyttänee muita liikennehankkeita.

Hallitus sopi viime keväänä, että Kuutostien remontti Lappeenrannan ja Taavetin välillä päästään aloittamaan tällä hallituskaudella.