1. yle.fi
  2. Uutiset

Kyllönen: Lapissa Suomen lähes parhaat tiet

Liikenneministeri Merja Kyllönen sanoo, että Lapin tiet ovat lähestulkoon Suomen parhaat. Ministerin mukaan pääväyläverkosto on todella hyvässä kunnossa. Kyllönen kuitenkin myöntää, että alemmalla tieverkostolla on parantamisen varaa.

liikenne
Talvinen luminen tie Kemissä, valkoinen Volvo ajaa kiertoliittymässä.
Antti Heikinmatti / Yle

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) kiistää Lapin teiden olevan rapakunnossa. Kyllösen mielestä Lapissa on väkimäärään nähden Suomen lähestulkoon parhaat tiet. Etenkin pääväyläverkosto on hyvässä kunnossa verrattuna moneen muuhun väylään. Kyllönen kuitenkin myöntää, että alemmanasteisten teiden kunnossa on Lapissa parantamisen varaa.

Lapin teiden kunto nousi esiin eduskunnan budjettikeskustelussa keskiviikkoiltana. Ministeri Kyllönen vastasi asiasta kansanedustaja Hanna Mäntylälle (ps.), joka sanoi Lapin teiden olevan niin huonossa kunnossa, että ne voisi keriä rullalle.

– Edustaja Mäntylä puhui siitä, että Lapissa tiet olisivat aivan suurin piirtein rullalle kerittävässä kunnossa. Sehän ei pidä lainkaan paikkaansa. Tosiasia on se, että väestömäärään nähden Lapissa on Suomen lähestulkoon parhaassa kunnossa olevat tiet.

– Siellä on myös alempaa tieverkostoa, josta näin ei voi sanoa. Mutta pääväyläverkosto on todella hyvässä kunnossa verrattuna moneen muuhun väylään. Siinä suhteessa ei pidä liioitella tämän hetkistä tilannetta. Toki alemmalla tieverkostolla on tarpeita maan jokaisessa kolkassa eikä lappi muodosta tässä poikkeusta.

Lue seuraavaksi