Sokeria rakastava Kuningatar

Sanna Tahvanainen sanoo kirjoittaneensa kuningatar Viktoriasta romaanin, koska häntä kiinnosti löytää nainen hallitsijan korsetin sisältä. Kuningattaressa kiinnosti hänen suhtautumisensa valtaan, avioliittoon ja rakkauteen. Viktoria ja Albert taistelivat liitossaan myös siitä, kuka hallitsee Englantia.

kulttuuri
Sanna Tahvanainen
Kirjailja Sanna Tahvanaisen kuningatar Viktoria on perso sokerille ja rakastaa marenkia. Tahvanainen oli Nadjan ja Sepon vieraana Aamun kirjassa.

- Viktoria oli eläväinen, intohimoinen nainen. Hän rakasti sokeria, ja syöminen oli yöllinen lohtu Albertin kuoltua, sanoo Sanna Tahvanainen.

Kolmen vuoden ajan kuningatar Viktoria majaili kirjailija Sanna Tahvanaisen kotinurkissa. Tästä syntyi hieno ja hauska romaani Kuningatar.

Viktoria oli 64 vuotta Iso-Britannian kuningattarena maailman mahtavin nainen kuolinvuoteensa 1901 saakka. Romaani keskittyy erityisesti kuningatar Viktorian ja prinssi Albertin avioliittoon, jossa oli rakkautta, mutta erityisesti valtataistelua. Tahvanainen riisuu kuningattarensa naiseksi, joka joutui lukuisten raskauksiensa vuoksi olemaan poissa virastaan ja julkisuudesta.

Romaanista hahmottuu naisen elämänkaari pienestä tytöstä yksinäiseksi vanhaksi naiseksi. Kuningatar Viktorian kautta Sanna Tahvanainen kuvaa yleisemminkin naisen ristiriitaista suhdetta mieheen.