Velliä, puuroa ja keittoa – katso miltä näyttää koulun ruokalista 60-luvulta

Keittopäiviä vietettiin vuonna 1965 huomattavasti enemmän kuin nykyään. Useimpina päivinä lounaaksi oli tarjolla vellejä eri muodoissa ja "kasvisruokapäiviä" mahtui useampia yhteen viikkoon.

Kotimaa
Koulun ruokalista 60-luvulta
Yle

Keittoja, puuroja, ja vellejä. Niistä koostui suurimmaksi osaksi koulun ruokalista vuonna 1965.

Maanantai oli 60-luvun listalla puuropäivä. Listalla on muun muassa puhdistamattomasta vehnästä tehtyä vitapuuroa. Tiistaina syötiin keittoa ja keskiviikkona velliä.

Torstaina saatiiin vaihtoehtoja keittoihin ja velleihin, jolloin tarjolla on ollut muun muassa jauhelihakastiketta ja maksa-porkkanastroganoffia.

Loppuviikko mentiinkin taas keitto- ja vellilinjalla.