1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Atso Almila Sibelius-Akatemian professoriksi

Kapellimestari on hoitanut tehtävää jo elokuusta lähtien. Nyt Almila valittiin professuuriin ensi syksynä alkavalle viisivuotiskaudelle.

Atso Almila Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Kuopiolainen kapellimestari Atso Almila on valittu Sibelius-Akatemian kapellimestari- ja orkesterikoulutuksen professoriksi. Almilan viisivuotinen professorikausi alkaa ensi elokuussa. Almila on hoitanut professuuria viime elokuusta lähtien, kun professori Leif Segerstam jäi eläkkeelle.

60-vuotiaalla Almilalla on laaja kokemus. Hän työskenteli ensimmäisen kerran Sibelius-Akatemian kapellimestarikoulutuksessa jo vuonna 1977.

Hän aloitti kapellimestariuransa Suomen Kansallisteatterissa 1980-luvun alussa. Almila on työskennellyt myös Tampereen, Joensuun ja Kuopion kaupunginorkestereiden kapellimestarina sekä taiteellisena johtajana. Almila jatkaa edelleen Kuopiossa toisena kapellimestarina.

Atso Almila vierailee säännöllisesti myös sekä kotimaisissa että ulkomaisissa orkestereissa. Sibelius-Akatemian kapellimestari- ja orkesterikoulutuksen professuuriin tuli yhteensä 46 hakemusta. Neljä hakijaa antoi soveltuvuusnäytteen.