Valomiekka, keijupölyä ja lastenlapsia - Hawujoulun kirjuritonttu kirjasi lahjatoiveet

Lahjatoiveita kertyi kirjuritontun mustakantiseen muistikirjaan sivukaupalla, kun Hauhon kirkonkylällä vietettiin lauantaina perinteistä HawuJoulu-tapahtumaa.

Leikkimiekka
Joulupalloja koristehäkissä
Jouni Lehtonen

Joulupukin kirjekammarissa käyneiden lahjatoiveita tutkaillaan nyt Korvatunturilla. Poikien ehdottomaksi lahjasuosikiksi osoittautuivat Star Wars -legot sekä kauko-ohjattavat junat ja autot. Tyttöjen listan kärjessä tuntuivat olleen erilaiset nuket ja niiden tarvikkeet sekä AB-pehmolelut.

Joukkoon mahtui eksoottisempiakin toiveita, kuten puimuri ja valomiekka sekä keijupölyä ja ukulele. Jokunen varttuneempikin kirjautti toiveitaan tontulla, niinpä eteenpäin toimitettiin terveisiä myös halusta saada lisää lapsenlapsia. Tämä tosin kuuluu ennemminkin haikaraosaston työnkuvaan. Kirkonkylän raiteilla tapahtumapaikat pullistelivat joulunaluskävijöitä Hämeenlinnasta ja lähikunnista, mutta myös kauempaa. Tuttuja vakiokävijöitä on muun muassa pääkaupunkiseudulta ja Pirkanmaalta, ja muualtakin Suomesta, kerrotaan Hauhon Rouwasväenyhdistyksen (siirryt toiseen palveluun) tiedotteessa.