101 kansanedustajaa rajoittaisi tonttikauppaa

Suna Kymäläisen (sd.) ajama lakialoite rajoittaisi tonttien myymistä EU:n ja ETA:n ulkopuolisten maiden kansalaisille. Aloite etenee valiokuntakäsittelyyn lähetekeskustelun kautta.

Kuva: Yle

Lakialoite tontti- ja kiinteistömyynnin rajoittamisesta EU:n ja ETA-alueen ulkopuolisille kansalaisille etenee lakivaliokuntakäsittelyyn eduskunnan lähetekeskustelun kautta.

Ruokolahtelaisen kansanedustaja Suna Kymäläisen ajaman lakialoitteen on allekirjoittanut vaaditut 101 kansanedustajaa.

Lakialoite rajoittaisi esimerkiksi venäläisten maa- ja mökkikauppoja Suomessa. Kiinteistön voisi ostaa vasta asuttuaan viisi vuotta Suomessa. Kymäläisen mielestä ulkomaalaisten kiinteistökaupoissa on rahanpesun merkkejä ja venäläisten ostot ovat vetäneet järvenrantamökkien hinnat liian korkealle.

- Tässä on käynyt kuten pelkäsinkin, sillä eivät meillä enää tavalliset suomalaiset mieti rantatontin ostamista, Kymäläinen kuvailee.

Kymäläinen uskoo jatkoon

Kymäläinen uskoo, että aloitteen allekirjoittaneet kansanedustajat puoltavat aloitetta myös jatkossa.

- Kovin erikoiselta se tuntuisi, että kansanedustaja laittaa nimensä lakialoitteeseen, mutta ei sitä olisi käsittelyssä valmis kannattamaan, Kymäläinen pohtii.

Lakialoitetta Suna Kymäläisen kanssa ovat olleet laatimassa Reijo Tossavainen Perussuomalaisista, Keskustasta Markku Rossi ja Aila Paloniemi sekä Kokoomuksen Pertti Hemmilä.

Päivitetty 13:33: Lisätty lakialoitetta valmistelemassa mukana olleet kansanedustajat.