Porissa paljastui nuorten butaanin imppausrinki

Yläkouluikäiset ovat impanneet butaania muun muassa Porin ABC:lla. Sosiaaliviranomaiset ja poliisi ovat joutuneet puuttumaan asiaan.

Kotimaa
Kaksi tyttöä istuu kauppakeskuksessa.
Nuoret kokevat talousasiat hankaliksi. Myös tieto talousasioista on hajallaan.Yle

Poliisi ja sosiaaliviranomaiset ovat joutuneet puuttumaan nuorten butaanin imppaukseen Porissa.

Porin koulutoimi on lähettänyt asiasta huoltajille viestin Wilman kautta. Sen mukaan Satakunnan sosiaalipäivystys on saanut tietoonsa, että eri puolilla Poria, muun muassa Tikkulan ABC:llä on havaittu nuoria imppaamassa butaania tämän syksyn aikana. Viesti on suunnattu erityisesti yläkouluikäisten vanhemmille. Koulutoimeen otti yhteyttä nuorten imppauksesta huolestunut Tikkulan ABC:n johtaja.

Nuoret ovat myös humaltuneet alkoholista ja osa on käyttäytynyt väkivaltaisesti. Heidän joukossaan on ollut aikuisia. Ilmiö on ollut havaittavissa myös muualla Porissa toistuvasti.

Poliisi, ensihoito, sosiaalipäivystys ja nuorisopäivystys ovat puuttuneet asiaan.

- Nyt on lähiviikkoina tullut esiin tällainen vaarallinen ja huolestuttava ilmiö. Noin 15-vuotiaat nuoret ovat kiinnostuneet butaanin imppaamisesta, mutta haittoja ja vaaroja ei takuulla tiedetä kun sitä lähdetään kokeilemaan. Muutamia nuoria on jouduttu viemään ambulanssilla sairaalaan, sanoo Porin ehkäisevän päihde- ja mielentervystyön koordinaattori Sari Ilvonen.

- Tarkkaa lukumäärää ei ole tiedossa, mutta tässä on ollut muutamia ryppäitä. Tätä ilmiötä ei ole näkynyt moneen vuoteen ollenkaan, niin tämä on hyvin huolestuttavaa, eettei se vain lähde tästä kasvamaan.

Tikkulan ABC on Porissa suosittu nuorten kokoontumispaikka viikonloppuisin ja iltaisin.