1. yle.fi
  2. Uutiset

Tornioon Perheiden talo

Tornioon perustetaan Perheiden talo. Raha-automaattiyhdistys on myöntänyt Perheiden talo -yhdistykselle 75 000 euroa avustusta kolmen vuoden ajalle.

Tornio
Lapsia iltapäiväkerhossa
Lapsia iltapäiväkerhossa.Yle

Perheiden taloon kootaan useita lapsiperheiden ennaltaehkäiseviä palveluja saman katon alle. Taloon ovat tulossa muun muassa Perhekeskus, Tornion seurakunta, Mannerheimin lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti.

Perheiden talo -yhdistyksen puheenjohtajan Raimo Kittilän mukaan talolle aletaan etsiä mahdollisimman pian sopivia tiloja ja myös projektityöntekijän rekrytointi käynnistetään. Perheiden talo on ensimmäinen laatuaan Lapissa ja koko Pohjois-Suomessa.

- Tällaisesta perhetalotoiminnasta on kokemusta ainoastaan Joensuussa ja Iisalmella, pohjoisessa vastaavalaista ei ole ole ollut. Meillä Torniossa tämä toiminta on suunniteltu hyvin laaja-alaiseksi, Kittilä sanoo.

Raimo Kittilä iloitsee saadusta avustuksesta, joka hänen mukaansa sinetöi hienolla tavalla kahden vuoden työn.

Kaikkiaan Raha-automaattiyhdistys on tukemassa lappilaisia sosiaali- ja terveysalan järjestöjä yli viidellä miljoonalla eurolla. Lopullisen päätöksen avustuksista tekee sosiaali- ja terveysministeriö alkuvuodesta.

Lue seuraavaksi