Konnevesi kehittämään Häyrylänrantaa - kansallispuistopäätös merkittävä osa tulevaisuutta

Kunta järjesti syksyllä kilpailun alueen kehittämisestä ja laajentamisesta, kaikkiaan kolme eri tahoa teki tarjouksen. Seuraava askel tapahtunee tammikuussa, kun kunta haastattelee yrittäjät.

Konnevesi
Häyrylänranta.
Konneveden kansallispuiston porttia kaavaillaan Häyrylänrantaan.Jussi Lindroos / Yle

Häyrylänrannassa sijaitsee tällä hetkellä muun muassa kesäkäytössä oleva ravintola, rantasauna sekä camping-alue. Lisäksi veneilijöitä on palvelemassa laituri ja venevajoja.

Nyt Konneveden kunta haluaa alueelle yrittäjän, joka kehittäisi ja laajentaisi sitä.

Kolme erilaista tarjousta

Kattavimman tarjouksen on jättänyt Bellamer Oy. Yrityksen tarjoukseen kuuluvat esimerkiksi kelluvat kesämökit sekä alus, joka liikennöisi Konneveden alueella. Myös mökkien rakentaminen sekä matkailuautoalueen kehittäminen kuuluvat tarjoukseen.

Toisen tarjouksen on jättänyt Pappilan hätävara, joka on kahden paikallisen yrittäjän yhteishanke. Tässä tapauksessa uutta ei olla tarjoamassa yhtä paljon, kuin Bellamerin tarjouksessa. Pappilan hätävara toisi Häyrylänrantaan aluksen, joka liikennöisi Konnevedellä.

Myös televisiosta tuttu kokki Markus Maulavirta on kiinnostunut ottamaan Häyrylänrannan hoitaakseen. Hän ei ole vielä täsmentänyt tarjouksen sisältöä.

Konneveden kunnalla oli tarkoitus haastatella tarjousten esittäjät kuluvalla viikolla. Asia siirtyi kuitenkin ensi vuoden puolelle.

Merkittävä kansallispuistopäätös

Häyrylänrannan kehittämissuunnitelmiin vaikuttaa myös tuleva päätös Etelä-Konneveden kansallispuistosta. Eduskunta päättänee asiasta kevään tai viimeistään syksyn aikana.

Jatkossa Häyrylänranta tulisi toimimaan porttina kansallispuistoalueelle. Luontevin reitti kansallispuiston alueelle kulkee sitä kautta.

Tulevaisuudessa kansallispuistoon odotetaan kävijöitä noin 20 000 vuodessa.