1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylän kaupunki ja Onnibus solmivat bussiliikenteestä väliaikaisen sopimuksen

Suurin osa Jyväskylän joukkoliikenteestä järjestetään sopimuksen mukaisesti, kunnes Jyväskylän Liikenne Oy:n tekemää valitusta käsitellään markkinaoikeudessa ja mahdollisesti korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Kotimaan uutiset
Onnibusin linja-auto.
Yle

Jyväskylän kaupunki ja Onnibus ovat sopineet Jyväskylän paikallisliikenteen väliaikaisesta järjestämisestä. Apulaiskaupunginjohtaja Timo Koiviston ja Onnibus oy:n toimitusjohtaja Pekka Mötön allekirjoittama sopimus koskee Jyväskylän joukkoliikenteen viidestä urakasta neljää, jotka Onnibus voitti kilpailutuksessa.

Joukkoliikenne järjestetään sopimuksen avulla ensi vuoden heinäkuusta alkaen. Onnibus hankkii urakoita varten käyttöönsä 82 bussia, joista 32 on uusia.

Markkinaoikeuden päätös takana

Markkinaoikeus päätti eilen, että Jyväskylä ei saa panna täytäntöön paikallisliikenteen kilpailutuksesta tekemäänsä päätöstä. Päätöksen vuoksi paikallisliikenteellä ei olisi ollut heinäkuun alusta lähtien liikennöitsijää. Onnibus voitti kilpailutuksessa lähes koko Jyväskylän bussiliikenteen.

Suurin osa Jyväskylän joukkoliikenteestä järjestetään sopimuksen mukaisesti sillä aikaa, kun Jyväskylän Liikenne Oy:n markkinaoikeuteen tekemää valitusta joukkoliikenteen kilpailuttamisesta käsitellään markkinaoikeudessa ja mahdollisesti korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Yleensä vastaavien valitusten käsittely markkinaoikeudessa kestää 6–8 kuukautta.

Lue seuraavaksi