Mandelan muistojuhlan kohutulkki otettiin psykiatriseen hoitolaitokseen

Miehellä oli ollut varattuna kontrolliaika lääkärille viime tiistaina, mutta hän siirsi aikaa sen jälkeen, kun hänelle tarjottiin samana päivänä tulkkauskeikkaa Nelson Mandelan hautajaisissa.

Ulkomaat

Nelson Mandelan muistojuhlassa kohun aiheuttanut viittomakielen tulkki on otettu hoitoon psykiatriseen sairaalaan, kertoo Etelä-Afrikan media.

Tulkin vaimo on kertonut Star-lehdelle (siirryt toiseen palveluun) vieneensä miehensä tarkastettavaksi psykiatriseen sairaalaan Johannesburgin lähellä. Sairaalassa ehdotettiin, että mies jäisi sinne välittömästi.

Miehellä oli ollut kontrolliaika varattuna lääkärille viime tiistaina, mutta hän siirsi aikaa, koska hänelle tarjottiin samana päivänä tulkkauskeikkaa Mandelan hautajaisissa.

Huijariksi epäilty tulkki aiheutti kohun Etelä-Afrikan edesmenneen presidentin ja mustien vapaustaistelijan Nelson Mandelan muistojuhlassa viime viikolla. Mies seisoi lavalla ja oli tulkkaavinaan tilaisuutta viittomakielelle. Viittomakieltä osaavien mukaan hän kuitenkin vain liikutteli käsiään, mutta ei viittonut mitään ymmärrettävää.

Mies puolustautui sanoen, että hän sai skitsofrenisen kohtauksen tilaisuuden aikana. Hän kertoi nähneensä näkyjä ja kuulleensa ääniä.

Mies seisoi lavalla muun muassa Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman puhuessa.

Lähteet: AFP