Säästöt vievät paloauton Jätkäsaaresta

Helsingin pelastuslaitoksen säästöt voivat pidentää paloauton saapumisaikaa osassa kaupunkia. Vasta pari vuotta sitten avattu Jätkäsaaren pelastusasema joutuu luopumaan pelastusyksiköstään. Ensi vuonna apu esimerkiksi Lauttasaareen tuleekin yhä useammin Espoosta.

Jätkäsaari
Paloauton sammutuskalustoa.
Yle

Helsingin pelastustoimi joutuu ensi vuonna tiukalle säästökuurille. Pelastuslaitoksen budjetista uupuu peräti 30 hengen palkkarahat. Irtisanomisia ei ole luvassa, minkä vuoksi lähes 2,5 miljoonan euron säästöt on löydettävä muista menoista.

Jonkinlaista pientä viivettä voi tulla, mutta ei mitään dramaattista muutosta.

Simo Weckstén

Suoraan kaupunkilaisten turvallisuuteen vaikuttaa paloauton karsiminen Järkäsaaren pelastusasemalta. Uusi asema avattiin vasta vuonna 2011 paikkaamaan tilannetta, jossa viiveet varsinkin Lauttasaaren alueella nousivat palotilanteissa luvattoman pitkiksi.

Pelastuskomentaja Simo Weckstén kuitenkin vakuuttaa, ettei palvelun taso Lauttasaaressa romahda. Tulipalon sattuessa apu saattaa kuitenkin entistä useammin tulla Espoon puolelta.

- Naapurialueella on yksikkö, joka saavuttaa Lauttasaaren kohtuullisessa ajassa. Kokonaisuuden kannalta oli järkevää tällä hetkellä, että Jätkäsaari joka viimeisenä avattiin, laitetaan toistaiseksi hiljaisemmalle. Jonkinlaista pientä viivettä voi tulla, mutta ei mitään dramaattista muutosta.

Ambulanssi kuitenkin jää Jätkäsaareen edelleen. Tilat saavat myös uutta käyttöä, sillä osana säätöjä pelastuslaitos luopuu pelastuskoulun tiloista Haagassa ja opiskelijat siirtyvät Jätkäsaareen.

- Koulun kannalta tilanne on hyvä, sillä tilat ovat nykyaikaisemmat ja paremmat. Tilat on suunniteltu paloasemaksi alunperinkin ja pelastuskoulu sopii sinne oikein hyvin, Weckstén toteaa.