1. yle.fi
  2. Uutiset

ABB:lle jälleen rautatiemuuntajakauppa - nyt Ruotsin rautateille

ABB toimittaa rautatiemuuntajia vahvistamaan Ruotsin raideliikennettä. Muuntajat tehdään Vaasan muuntajatehtaalla ja sopimus ulottuu aina vuoteen 2017.

Kotimaan uutiset
ABB:n muuntajatehdas.
Jarkko Heikkinen / Yle

Suomen ABB on tehnyt ison muuntajakaupan Ruotsin rautateille. Yhtiö on tehnyt sopimuksen rautatiemuuntajien toimittamisesta vuosina 2013-2017. Muuntajat tehdään ABB:n muuntajatehtaalla Vaasassa.

Rahasummaa ei kerrrota, mutta tilaus käsittää muuntajayksikön johtaja Heikki Mustosen mukaan satoja muuntajia. Laajuudessaan se vakauttaa entisestään muuntajatehtaan toimintaa.

Ruotsi kehittää näin rataverkkoaan ja valmistautuu liikenteen kasvuun ja nopeampiin juniin. Nyt tehty sopimus on jatkoa ABB:n ja Ruotsin Trafikverketin vuonna 2002 alkaneelle yhteistyölle ja se sisältää lisäoption vuoteen 2019 saakka.

Ensimmäiset muuntajat on jo toimitettu Kiirunan ja Luulajan väliselle rataosuudelle. ABB sai elokuussa vastaavan tilauksen Britannian rautateille. Tuolloin sovittiin 15 miljoonan euron ja yli sadan muuntajan tilauksesta niin ikään vuosille 2013-2017.

Lue seuraavaksi