1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Lontoossa selvitetään teatteriturman syytä – "Laastia alkoi sataa ja valot sammuivat"

Viranomaiset ovat laskeneet turmassa loukkaantuneiden määrää alkuperäisistä arvioista.

Ulkomaat
Loukkaantuneita kuljetaan paareilla pois lontoolaisesta Apollo-teatterista.
Silminnäkijä Hannah George kuvailee tapahtumia Apollo-teatterissa. Hän kertoo aivan ensimmäisen ajatuksensa olleen, että tapaus oli osa esitystä.

Lontoossa poliisi selvittää teatterin sisäkaton romahtamisen syytä. Osa sisäkatosta romahti kesken näytöksen Apollo-teatterissa Lontoon Sohossa torstai-iltana.

Viranomaiset ovat laskeneet turmassa loukkaantuneiden määrää. Tuoreimpien tietojen mukaan loukkaantuneita on 76. Heistä seitsemän vammat ovat vakavia, mutta kukaan ei ole hengenvaarassa.

Poliisin ja palomiesten mukaan turman syyllä on liian aikaista spekuloida. Lontoon pelastusviranomaisten mukaan sisäkatto repi mukanaan teatterin parvea. Ihmisten niskaan satoi muun muassa palasia ja laastia. Yli 100 vuotta vanhassa teatterissa oli noin 700 ihmistä.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan jotkut ovat kertoneet, että ennen turmaa sisäkatosta olisi pudonnut vesipisaroita.

Ennen tapaturmaa Lontoossa oli ollut ukkosmyrsky.

"Ajattelin, että ehkä osa esitystä"

Lähellä näyttämöä istunut Dee Stepshenson kertoo, että yhtäkkiä pääroolin näyttelijä huusi "varokaa!".

– Romua alkoi tulla päälle ja sain osuman selkääni isosta palasta. Siellä oli täysi pölyverho, mitään ei voinut nähdä, hän kertoo.

Näytelmää katsomassa ollut Scott Daniels kertoo kuulleensa ensin ääniä ja huutoa.

– Ajattelin, että ehkä tämä on osa esitystä. Yhtäkkiä alkoi sataa laastia, isoja paloja. Valot sammuivat ja kaikki peittyi pölyyn. Kaikki yskivät, hän kertoo.

Lähteet: AP, Reuters, AFP

Lue seuraavaksi